Kinderboekenweek

30 september 2019
Het is weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema 'Reis Mee!' Dat doe je natuurlijk met verhalen over voertuigen, reizen in je dromen en fantasie. Laat je voorlezen door een bekende of minder bekende Nederlander of Utrechter. Of ga voor feest en bezoek het gala, Kinderboekenweekfeest of één van de vele andere activiteiten op de verschillende locaties van de Bibliotheek Utrecht.
70 x voorlezen
Niks fijner dan een goed, spannend of zielig verhaal. En al helemaal als iemand het je voorleest. Heb jij even geluk! Tijdens de Kinderboekenweek kun je iedere dag op verschillende bieblocaties luisteren naar heel veel voorlezers. Helemaal gratis. Kom je luisteren naar Fenna van Zappelin? Of naar de burgemeester? Of juist naar juffen, meesters en kinderen van een school of buurt? Op woensdag 2 oktober is Lot van Sesamstraat de eerste, zij leest dan voor in de bieb in Hoograven. 

Kinderboekenweekfeest (4-8 jaar en ouders)
Loop samen binnen over de rode loper en ga op de foto! Daarna speel, denk en zing je mee in de avontuurlijke, grappige en interactieve voorstelling 'Altijd onderweg' van Ziezus. Eigenzinnig theater met voertuigen, maffe personages, liedjes en een geheim. Na afloop is het lekker swingen in de disco tussen de boekenkasten.

Zondag 13 oktober, 10.30 - 12.00 uur - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Verhalengala (6+ en ouders)
Ga samen met Bibliotheek Utrecht en de Utrechtse Kinderboekwinkel mee op reis door de Stadsschouwburg Utrecht. De reisleiders wachten op je in de vertrekhal en nemen je mee naar uithoeken waar je nog nooit bent geweest. Je komt bijzondere mensen tegen die je iets vertellen of toezingen zoals meesterverteller Sahand Sahebdivani, auteur Jozua Douglas en muzikant Jeroen Schipper. Na deze avonturen is er nog alle tijd om lekker te swingen in de disco, een mooi boek te scoren en je eigen knutsel te maken als herinnering aan deze reis.

Zondag 13 oktober, 14.30 - 17.00 uur - Stadsschouwburg Utrecht


Voorlezen en knutselen in het verhaalatelier (3-6 jaar)
Zin om na het voorlezen verder te knutselen? Kom dan naar het verhaalatelier. Deze maand word je voorgelezen uit 'Het kartonnen kasteel'. Daarna knutsel je zelf een fantasie-voertuig. Leuk!

Zaterdag 12 oktober, 13.30 - 14.15 uur en 15.00 - 15.45 uur - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
Zondag 13 oktober, 13.30 - 14.15 uur - Centrale Bibliotheek
Bouw je fantasievoertuig (8-12 jaar)

Interessant natuurlijk, al die voertuigen. Maar ze zelf maken is nóg veel leuker. Bouw je eigen fantasievoertuig met apparaten en materialen uit het Lab. Deze activiteit vindt plaats in de Centrale Bibliotheek én in Leidsche Rijn Centrum. Doe mee? 

Woensdag 2 oktober, 15.00 - 16.30 uur - Centrale Bibliotheek
Woensdag 9 oktober, 15.00 - 16.30 uur - Centrale Bibliotheek
Vrijdag 11 oktober, 15.30 - 17.00 uur - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Alles over onderzeeboten
400 jaar geleden bestonden er nog geen auto's, vliegtuigen en treinen. Maar wél onderzeeboten. Hoe bijzonder is dat? Kom naar dit kidscollege en reis mee met sergeant-majoor Ralph Maitimo. Hij werkt al 25 jaar bij de Onderzeedienst, reisde meerdere keren op een onderzeeboot en is instructeur. Kortom: hij weet alles over de wondere wereld van onderzoeken. Als je Ralph al je vragen hebt gesteld, ga je zelf aan de slag en maak je je eigen periscoop.

Zondag 6 oktober, 15.00 - 16.00 uur - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum