Kinderfeestje in de Boulderhal

11 april 2019
Welk kind houdt er nou niet van klimmen? Tijdens een kinderfeestje bij Boulderhal Energiehaven in Utrecht kunnen alle kinderen op hun eigen niveau zelfstandig klimmen! Onze Kidsproofcollega’s hebben het boulderfeestje in een andere regio getest. Lees meer over hun ervaring met dit te gekke boulderfeestje!
Dochter Elin werd 9 jaar en wilde heel graag klimmen met haar partijtje. En dat kan heel leuk bij Boulderhal Kunstsof in Leiden! Bij binnenkomst is de sfeer direct heel relaxed. Een gezellige bar met koffiehoek waar je ook allerlei lekkere gerechten kunt bestellen, fijne loungebanken en natuurlijk volop klimmuren; het ziet er echt leuk uit.

kinderfeestje, boulderhal energiehaven

Na het omkleden in de kleedkamer krijgen de feestgangers uitleg over boulderen, de handigheidjes en de regels. Boulderen is klimmen en klauteren zonder touwen en gordels. Je volgt routes in verschillende kleuren. Iedere kleur staat voor een moeilijheidsgraad. De klimroutes zijn soort puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. 

kinderfeestje, boulderen

Deze blauwe route heeft Elin gehaald; yeah! Iedereen kan zelf een route klimmen; er zijn er genoeg in de hal. Zo hoef je dus niet op elkaar te wachten. Wel is het leuk om bij elkaar te kijken, dat deden ze dan ook volop. ''Heb je deze al gedaan, is echt supervet!''.

Zusje Mila was eigenlijk nog te jong om mee te mogen doen (minimum leeftijd is 8 jaar), maar mocht het ook proberen en kan het stiekem best goed! En ik als moeder ben vooral erg blij dat er een dikke zachte mat onder ligt. 

kinderfeestje, boulderen

Na een uurtje klimmen en klauteren staat een tafel klaar met limonade en chips (p.s. je kunt ook voor taart kiezen). Daar hebben ze wel zin in! En als je wilt, klim je gewoon nog een paar routes. Echt superrelaxed, actief en vooral erg leuk! Zelfs zo leuk, dat de jongen die op het feestje is veel vaker wil gaan boulderen en lessen gaat volgen. Want dat kan hier ook!

Het unanieme oordeel: dit feestje is zeker weten heel erg Kidsproof! En het goede nieuws is dat je dit coole boulderfeestje dus ook in Utrecht (Leidsche Rijn) kunt geven. 

Klik snel door als je meer wilt weten over een kinderfeestje bij Boulderhal Energiehaven of eens een jeugdles boulderen wilt proberen. Echt een aanrader!