Feestje Freerunnen bij Funsporthallen is supercool!

5 oktober 2019
Klimmen, springen, rennen, koprollen, radslag, jezelf optrekken en zwieren aan buizen. In een paar woorden onze zondagmiddagactiviteit van onlangs: freerunnnen. Met acht dametjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar kloppen we aan bij de Funsporthallen in Utrecht. Nick, onze begeleider deze middag, staat ons al op te wachten. Hij gaat de meiden vandaag de fijne kneepjes van het freerunnen leren.
Kinderfeestje freerunnen bij Funsporthallen, cool!
Van autogarage naar sporthal
De plek waar nu de Funsporthallen gehuisvest zijn was nog niet zo lang geleden een autogarage. Maar sinds een maandje of zes zijn de remolie, autobruggen en reservebanden vervangen door grote houten blokken, stalen frames en dikke matten. Zomaar een paar attributen van het freerun-parcours waar de meiden zich het komende anderhalf uur op kunnen gaan uitleven.

Rollen, balanceren en springen
We gaan van start. De meiden staan te trappelen. Eerst een toelichting, want we gaan niet zomaar rennen, dit is rennen met obstakels! Het parcours begint met een judo-rol om daarna met een halve draaisprong een stalen buis vast te pakken. Is dit gelukt dan trek je jezelf op en maakt een mooie afsprong. Na landing zet je je schrap om tegen een muur op te rennen om daar een high five te geven. En door. Nu moet je op een houten blok klimmen om vanaf daar al balancerend over een stalen frame naar het volgende blok te geraken en dan met een radslag te eindigen op de mat.

freerunnen feestje

Limo voor de rode wangen
Dit is zomaar even een stukje van de route. Nick bouwt het goed op. Na een paar rondjes zijn er veel rode wangen en is het tempo ietsje lager, maar niemand zegt te willen stoppen of neemt een ‘zelf ingelaste’ pauze. Ze blijven allemaal doorgaan. Als Nick na zo’n driekwartier voorstelt om een glaasje limo te drinken en een zakje chips te eten is iedereen toch wel meteen voor. Even uitblazen. Nou dat is welverdiend voor deze stoere bikkels.Trots op eigen prestaties
Ook na de pauze rennen, springen en zwaaien de meiden vol enthousiasme verder. Ieder in zijn eigen tempo. Je bepaalt zelf hoe zwaar je het maakt. Dat is mooi en maakt dat alle kinderen dit kunnen. Wat me ook opvalt is dat Nick de meiden zo begeleidt dat ze allemaal een goed gevoel hebben over hoe ze de route afleggen. De één heeft talent voor balanceren, de ander is een kei in het maken van de radslag. Hij heeft dit in de gaten en koppelt dit ook aan ze terug. Zo zijn ze allemaal trots op hun prestaties van deze actieve en leuke middag.

feestje freerunnen utrecht

Aanrader voor een actief kinderfeestje
Verwacht geen opsmuk en een heel geavanceerde ruimte. Als ouder had ik her en der misschien iets meer verwacht, alhoewel ik niet zo goed weet wat dan. Maar van de kinderen heb ik geen onvertogen woord gehoord. Alleen maar heel veel enthousiasme en daar gaat het om! Freerunnen bij de Funsporthallen vinden deze acht dames dan ook zeer zeker een aanrader!

Wist je trouwens dat je hier nog veel meer kunt doen? Je kunt ook andere coole feestjes geven of meerdere activiteiten combineren. Freerunnen, NERF-Battles en Laser Tag zijn bijvoorbeeld erg leuk om samen te voegen.

Adres
Funsporthallen
Admiraal Helfrichlaan 6
3527 KV Utrecht

Klik door voor meer info over de feestjes bij Funsporthallen!

Edith Rameckers, samen met Jeroen, moeder van dochters Milou 10 en Nadine 8, freelance communicatieadviseur en woonachtig in De Bilt.

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!