Hoera! De leukste low budget en gratis kinderfeestjes!

20 oktober 2019
Betaalbare kinderfeestjes moeilijk te vinden? Dat valt wel mee, een te gek kinderfeestje vieren kan ook met weinig budget. Wij zochten deze toffe feestplekjes voor je uit waar je goedkoop (low budget) je feestje kunt houden. Budget: van helemaal gratis tot maximaal 30 euro.
Gratis en low budget kinderfeestjes in en om Utrecht
Bij Molen de Ster in Lombok staan iedere zaterdagmiddag de deuren wagenwijd open. Of er gezaagd wordt is afhankelijk van de wind, maar een rondleiding waarin wordt uitgelegd hoe de molen precies werkt is altijd mogelijk! De rondleidingen zijn helemaal gratis, een kleine bijdrage in de fooienpot wordt wel gewaardeerd. Op het erf vind je een gezellige kinderboerderij waar heerlijk gespeeld kan worden. Zelf lekker eten en drinken meenemen mag, picknickkleden zijn te leen in het molencafé. Een leuk, leerzaam én low budget verjaardagsfeestje!

Ook supertof: vier je verjaardag bij één van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk (Grifsteede, Gagelsteede, Eilandsteede, Koppelsteede of Steede Hoge Woerd). Je kunt hier namelijk hele gave verjaardagskisten huren. Kies jij voor Dierenschat, Piet Piraatappel, Slootje prutten of Survivallen? Het wordt sowieso één groot avontuur! Voor elke leeftijd is er een passend aanbod en op de website van Utrecht Natuurlijk vind je terug waar je welke kist kunt huren. De kosten bedragen €20 per kist (€10 voor U pas houders).

Vier je je kinderfeestje liever in een binnenspeeltuin? Kies dan voor de Event Area in The Wall in Utrecht! Kinderen kunnen zich hier eindeloos uitleven op een heleboel gigantisch grote springkussens. Ook is er een echt indoor voetbalveld. Stoer! Toegang is gratis, top! The Wall is geopend op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. (Een kinderfeestje vieren inclusief lasergamen en smullen bij McDonalds kan hier ook, vanaf €8,50 per kind).

kinderfeestje goedkoop utrecht niet duur

Houd jij van ravotten in de natuur? Ga dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes het bos in! Loop bijvoorbeeld eens het spannende Heksenpad op Landgoed Oostbroek. Voor €1 koop je een opdrachtenboekje met routekaart en mogen jullie een echte heksenbezem lenen. Wie lukt het als eerste erop weg te vliegen? Onderweg is er natuurlijk van alles te beleven. Zo leuk!

Nog zo'n heerlijke plek om buiten te ravotten is Speelbos Gagelbos! Bouw samen een hut, kom droog (of niet...) aan de overkant van het water met behulp van een vlot of de kabelbaan en klim en klauter je suf. De kinderen zullen zich hier geen seconde vervelen maar de kans is wel groot dat je ze als vieze moddermonsters weer mee terug naar huis moet nemen. Heerlijk toch? Toegang tot het speelbos is gratis, dit feestje kun je dus echt goed betaalbaar houden.

Dol op zwieren, zwaaien én spelen? Vier je verjaardagsfeestje dan bij Pyramide van Austerlitz! Hier vind je een grote speeltuin (gratis toegang) met daarnaast een lunapark met botsauto's, een treintje. draaimolen en een zweefmolen. Te gek! Een muntje voor de attracties kost €1,20. Voor €18,75 heb je er echter 25! Het beklimmen van de historische pyramide van Austerlitz is natuurlijk ook harstikke leuk, wat een gaaf uitzicht zeg (kosten: €1,50 per kind, €3,00 per volwassene).

verjaardagsfeestje goedkoop utrecht niet duur

Alvast van harte gefeliciteerd namens Kidsproof en natuurlijk een topdag mét superfeestje gewenst!

Ben je benieuwd naar andere tips van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs van Kidsproof Utrecht!