12x naar het thuistheater

6 april 2020
De rode theatergordijnen blijven komende tijd gesloten. Super jammer! Gelukkig gaan veel kindervoorstellingen tóch gewoon door, maar dan in jullie thuistheater. Voor alle thuisblijvende kinderen zijn er verschillende voorstellingen online beschikbaar gemaakt. Wij delen graag 12 leuke programma's met jou!
12x theater voor thuis

1. Op de website van het Maaspodium (Rotterdam) kun je elke week een oude voorstelling bekijken. Sommigen zijn al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat is nog eens leuke schermtijd! Elke voorstelling blijft 7 dagen online beschikbaar

2. Theater Het Laagland (Sittard) lanceert speciaal voor deze gekke tijden ‘Laagland on demand’. Ze hebben alle theaterjuweeltjes uit de oude doos gehaald en delen deze online. Zoals de voorstellingen Wim is weg (4+) en Joris en de Drakentemmers (8+). Tip: er zijn ook een voorstellingen in het Engels en in het Duits.

3. De toffe voorstellingen van BonteHond staan klaar om te kijken op Vimeo. Wat dacht je van de voorstelling: Dit is Geen Theater waarin al je theatervragen beantwoord worden? Want hoe herken je een acteur? En hoe verlaat je ongemerkt de zaal?

4. Dansles gaat niet door, dus hoe leuk als je de optredens van Dansgezelschap Sally (Maastricht) online kunt kijken! Je vindt op hun site toffe combi’s van dans en theater die al leuk zijn om te kijken vanaf 4 jaar. Dansen jullie zelf mee in de woonkamer?5. Vanavond doen we geen Netflix maar…. Theaterflix! Dit gloednieuwe platform deelt on demand theatervoorstellingen die afgelopen jaren op het toneel hebben gestaan. Je kunt dit initiatief steunen door abonnee te worden óf bekijk alvast gratis een aantal voorstellingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Falling Dreams. Deze voorstelling van het Utrechtse Filiaal theatermaker is met de Zilveren Krekel bekroond. 

6. Ook Theater De Vest (Alkmaar) heeft theatervoorstellingen een digitaal podium gegeven op hun site. Op deze pagina vind je een overzicht van alle beschikbare voorstellingen voor thuis, zoals de jeugdvoorstelling De Gelaarsde Poes.

7. De vrolijke en muzikale optredens van Dirk Scheele gaan komende tijd door op YouTube. In Dirk’s nieuwe serie Muziek maken met Dirk kunnen kinderen vanuit huis meezingen en dansen. Met leuke onderwerpen zoals muziek maken met dierengeluiden.

8. Theatergroep Kwatta (Nijmegen) post de komende tijd ook voorstellingen op hun YouTube-kanaal. Onze collega tipt twee leuke voor kinderen: Mariken (6+) en Jabber (6+).9. In de voorstelling Mongens en Jeisjes (8+) van De Stilte (Breda) is niets zoals het lijkt. Vanaf de geboorte is er meestal verschil tussen jongens en meisjes. Maar wat als dat niet gebeurt? Je kunt de hele voorstelling bekijken op YouTube.

10. Prachtige verhalen of bijzondere sprookjes. De uitvoeringen van Holland Opera zijn nu via hun website gratis te bekijken. Voor kinderen zijn dit de jeugdvoorstellingen Uitvinders en Roodhapje.

11. Ook Het Nationale Theater (Den Haag) brengt mooie kindervoorstellingen op het scherm via hun website. De uitvoeringen Snorro (8+), Gezocht: Konijn (3+) en Alice in Wonderland (8+) zijn aanraders. 

12. Nóg meer online theatertips? We vonden dit handige lijstje in de Theaterkrant

Veel plezier in jullie thuistheater!

Leuke dingen om thuis te doen met kinderen

Benieuwd naar meer tips? Lees snel onze blog met 50 tips om thuis met kinderen te doen!

Corona tips kinderen