Er zijn lammetjes geboren!

17 maart 2022
Lammetjes; wie wordt daar niet blij van?! De eerste lammetjes zijn in Utrecht alweer geboren! Bij het zien van zo'n schattig klein wollebolletje krijg ik gelijk echt zo'n lentegevoel! Lees verder zodat je weet waar je de jonge geitjes en schaapjes kunt bewonderen en misschien zelfs wel aaien en knuffelen!
Er zijn weer volop lammetjes geboren in Utrecht!
2022 - Waar zijn lammetjes geboren in en om Utrecht? Hieronder zie je waar de eerste mamageiten en mamaschapen al lammetjes hebben gekregen! Check vooraf altijd even of je er terecht kunt!

Op Geertjes Hoeve in Haarzuilens worden er al volop geitenlammetjes geboren. Als de lammetjes groot genoeg zijn mag je ze hier zelfs een flesje geven! Daarnaast zijn er talloze andere toffe dingen te doen, zoals spelen in de speeltuin of het maken van een ponyritje. En sla vooral de grote boerderijwinkel met talloze lekkernijen niet over!

lammetjes geboren

Maar ook op de Stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk zijn al lammetjes geboren, zooo lief! Op Griftsteede huppelen de lammetjes al buiten rond en ook op Gagelsteede en Steede Hoge Woerd kun je de lammetjes een aai over hun bol geven. Bij Gagelsteede vindt op vrijdag 25 maart ook het voorjaarsfeest plaats, de ideale plek om de jonge dieren te knuffelen en de lente in te luiden! Bij Eilandsteede is zelfs een drieling geboren! Ook kun je hier volop spelen: lekker klimmen in de touwen en van de glijbaan in het speelkasteel. Op de boerderij van Koppelsteede kun je ook koeien, geiten, konijnen, cavia's, pony's en varkens van dichtbij bekijken en aaien.

Bij Kinderboerderij Otterspoor in Maarssen verwachten ze rond eind februari de eerste lammetjes te mogen verwelkomen! Na het kraambezoek kunnen de kids lekker ravotten in de naastgelegen speeltuin. En durf jij met ze mee op de stoere wiebelbrug? Op zondag 20 maart vindt hier het ook het Lentefeest plaats waar alle lammetjes hun naam krijgen. De namen worden gekozen uit de jeugdleden. Misschien heeft een lammetjes straks wel dezelfde naam als jij!

lammetjes geboren utrecht

Op Landgoed Heidestein zijn in het weekend van 5 en 6 maart twee kerngezonde lammetjes geboren, en misschien worden het er nog wel meer! Naast de lammetjes kun je genieten van ontelbare schaapjes. De heideschapen zijn erg belangrijk op het landgoed tussen Zeist en Driebergen in het open houden van de heide. Schaapskooi Heidestein vind je in dit prachtige natuurgebied met diverse wandelmogelijkheden.

Veel plezier! Vergeet je niet eerst te kijken of je (al) welkom bent?

Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs!