Lichtjeswandelingen en andere lichtjes-uitjes!

4 december 2019
Geniet jij ook zo van die sfeervolle verlichting overal? In deze periode worden er veel lichtjeswandelingen en andere lichtjesuitjes georganiseerd. Bekijk ons overzicht met de mooiste lichtjes-uitjes rondom Utrecht en kies er ééntje!
Lichtjeswandelingen en andere lichtjes-uitjes!
Lichtjeswandelingen, lichtjesroutes en andere lichtjes-uitjes; ze zijn er volop in en om Utrecht. Check onze tips!

Lichtjeswandeling Fort Rijnauwen
Op 7 december kan je bij Fort Rijnauwen meedoen met een mooie lichtjeswandeling. Laat je leiden door de honderden kaarsjes tijdens deze tocht van ongeveer 1,5 kilometer. Onderweg ontmoet je een verhalenverteller en drink je een beker warme chocolademelk of glühwein met marshmallows bij een warm vuurtje. Zing mee met de sfeervolle kerstliedjes en kom alvast in de kerststemming! 

Lichtjesroute Leidsche Rijn
Kom op 14 december alvast in de kerstsfeer tijdens de Lichtjesroute in Leidsche Rijn. Tijdens deze sfeervolle wandeling vanaf Castellum naar de Marekerk, komt het kerstverhaal tot leven. Op verschillende momenten word je verrast door zang, theater, humor en wat lekkers. Deelname is gratis en kinderen van alle leeftijden zijn welkom om mee te wandelen! 

Lichtjeswandeling Landgoed Oostbroek
Ook dit jaar staat er weer een schitterende activiteit op het programma bij Landgoed Oostbroek! Op zaterdag 14 december zijn een aantal wandelpaden verlicht. Maak een mooie tocht en geniet van alle glinsteringen. Na afloop van de wandeling is er heerlijke erwtensoep en/of een broodje met knakworst te krijgen bij 't Winkeltje dat uiteraard helemaal in de kerstsfeer is. Met sfeervolle muziek wordt dat genieten!

Lichtjesavond Maarssen
In Maarssen wordt er op 20 december een lichtjesavond georganiseerd. Tijdens deze avond wordt het gehele dorp versierd met lichtjes en zijn er veel leuke activiteiten te doen voor kinderen. Er zijn dans-en zangoptredens en je kunt allerlei kraampjes en foodtrucks bewonderen. Laat je schminken en loop in stijl over de kerstmarkt. Zelfs de Kerstman is tijdens deze avond van de partij. Er is hier dus genoeg te beleven! 

Lichtjesavond lichtjeswandeling Utrecht Maarssen

Lichtjes spotten vanaf de Dom
Altijd al eens willen ontdekken hoe mooi Utrecht in het donker is? Vanaf de Dom heb je een mooi uitzicht over de stad Utrecht en haar ontelbare lichtjes! Op een aantal dagen in de kerstvakantie kan je 's avonds meedoen met een spannende rondleiding over licht. Hoe was het om in de Middeleeuwen in het donker de klokken te luiden? Hoe woonde de torenwachter zonder electriciteit? Krijg antwoord op deze vragen tijdens deze lichtjestour. Extra leuk: op 21 december staat de lichtjestour in het teken van kerst. Op deze avond luister je na de beklimming naar een kerstverhaal en zing je mee met de leukste kerstliedjes! 

Lichtjes december Utrecht

Sprookjesavond bij Kasteel de Haar
Kasteel de Haar in Haarzuilens staat in de kerstvakantie in het teken van Sprookjes van De Haar. Een superleuk sprookjesavontuur voor jongens en meisjes van alle leeftijden! Om je sprookjesdroom compleet te maken worden er op 27, 28 en 29 december de Sprookjesavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden is Kasteel de Haar sfeervol verlicht. Kortom, een unieke kans om het kasteel en het park eens 's avonds te bezoeken!

Veel kijkplezier! 

PS: nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!


Kerstvakantie-uitjes in Utrecht

Op zoek naar leuke tips voor de vakantie? Er is weer heel veel leuks te doen voor kinderen: van creatieve uitjes en sportieve activiteiten tot een bezoekje aan een museum. Er is voor ieder wat wils! Onze Uitagenda staat bomvol leuke kerstvakantie-uitjes in Utrecht, kijk snel!