Zelf de lekkerste kokosbollen bakken!

17 augustus 2020
Kokosbollen horen echt tot onze lievelingskoekjes. Ze zelf bakken hebben wij nog nooit gedaan. Mijn collega Maud is een echte keukenprinses en staat geregeld met haar kids in de keuken om lekkere dingen te koken en bakken. Dit keer gingen ze voor de kokosbollen (ook wel kokosballetjes). Lees hier hoe ze de bollen maakten met dit speciale bakpakket!
Recept voor lekkere kokosbollen!
Er zijn heel veel recepten voor kokosbollen, die van Madame Cocos zien er heel aantrekkelijk uit en zijn er in diverse varianten. En niet onbelangrijk: heel makkelijk om te maken. Leuk om eens te proberen met de kinderen!

In de brievenbus

Het is in ieder geval supersimpel te bereiden. Je kunt de spullen online bestellen en dan ontvang je alles gewoon thuis. Wij kregen de bestelling via de brievenbus in een kartonnen box. Twee zakken met elk 500 gram cocosdeeg. 



Verschillende smaken

De cocosballs van Madame Cocos zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Hou je van pure of witte chocolade? Of ben je meer het pittige type dat gaat voor Gember Peper? Of wat dacht je van Red Velvet of Rum Rozijnen of Bitterkoekjes? Zijn jouw kinderen intollerant voor gluten, geen punt, deze kokoskoeken zijn glutenvrij. Er zijn ook drie vegan-varianten (dus zonder dierlijke eiwitten).

Met gratis handige lepel

Bij de levering zit meteen een handig scoop. Je lepelt dus heel eenvoudig een prachtig bolletje. Dat vinden de kinderen leuk.... Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een andere vorm te maken, of zelf met een ijslepel mooie ronde bolletjes te maken. 



In de oven

Hoelang de koekjes in de oven moeten is afhankelijk van de grootte van de bolletjes. Plaats de balletjes (of andere vorm) in de voorverwarmde oven op 160 graden. Kleine koekjes zijn met 10 minuten al klaar. Grotere ballen kunnen tot ongeveer 20 minuten moeten garen. Het beste kun je goed op de kleur letten. Als ze goudbruin zijn, zijn de klaar! De hele keuken vult zich dan met een ‘warmzoete’ geur. De buitenkant is krokant en de binnenkant superlekker, zacht en smeuïg.



Feestelijk toetje

Wij aten de warme ballen als toetje. Leuk als je eters krijgt, dan maak je een feestelijk bordje met een klein kokosbolletje en een schepje ijs en verse aardbeitjes. De koekjes zijn ook lekker als snack of bij een high tea of als tussendoortje. Of om te serveren als originele mini-verrassing, bij een kopje koffie of de thee.



Over Madame Cocos

Madame Cocos produceert en verkoopt raw pastry van cocos. Het bedrijf is vijf jaar geleden opgericht door Sven Brink aka Madame Cocos. De balletjes werden eerst alleen verkocht op markten en op festivals maar werden al snel razendpopulair. De cocosballen zijn tegenwoordig verkrijgbaar, zowel rauw als afgebakken, in o.a. de eigen winkel, markten, festivals, pop-up stores, winkelcentra en in de horeca. Madame Cocos is altijd in ontwikkeling en presenteert ieder seizoen nieuwe smaken.

Ook eens proberen?

Plaats eenvoudig je bestelling via de website van Madame Cocos en geniet thuis van de lekkerste verse cocosballs.

Veel plezier en eet smakelijk!

Tip: kijk hier voor meer inspiratie voor thuis!