Sleeën zonder slee: 8 tips voor alternatieven

25 januari 2020
Heb je niet op tijd een slee bemachtigd? Geen paniek. Met deze simpele en creatieve tips glijden je kinderen straks gewoon zonder slee van die besneeuwde heuvel. Wees creatief en maak bijvoorbeeld zelf een mooie slee. Bekijk onze ideetjes voor een alternatieve slee en ga lekker roetsjen!
Zo maak je zelf een slee; een mooi alternatief

Sleeën zonder slee? 

Jahoor, dat kan! We hebben geweldige alternatieven voor een slee voor je op een rijtje gezet. Als je een beetje creatief denkt lukt het je vast! Je kunt de slee zelf maken of iets kant en klaars gebruiken. Ook bij jullie in huis dus blije gezichtjes als er sneeuw valt en de slee onvindbaar is. Bekijk onze tips en genieten maar!

1.
Een oude wasmand is de perfecte maat voor een kind en glijdt bovendien als een malle. Touwtje eraan en je kunt ‘m ook gebruiken tijdens een wandeling door de sneeuw.

2. Ligt er op zolder nog een koffer die zijn beste tijd wel heeft gehad? Koffers met een gladde buitenkant werken ook wonderbaarlijk goed als slee.

3. We hebben allemaal wel een flinke plastic shopper in de kast. Bind aan één van de hengsels een koord en gebruik ‘m als trekslee voor je peuter.

4. Ook op een simpele vuilniszak bedwingen je kinderen menig sneeuwheuvel. Zitten en glijden maar.

5. Hopelijk heb je het oud-papier nog niet weggebracht. Op een stevig stuk karton maak je namelijk ook flink vaart in de sneeuw. Wel even goed inpakken met duckttape, anders houdt deze slee het niet lang vol.6. Voor de kleine kontjes: op een plastic frisbee kun je ook prima glijden.

7. Eerlijk, we hebben het nog niet getest. En we weten ook niet of ie heel blijft. Maar een potje sleeën kan vast ook op een zwemband, luchtbed of opblaasbare flamingo.

8. En als laatste: gebruik dat bodyboard dit keer niet in de zee, maar in de sneeuw.

Veel sneeuwplezier!

TIPS
Wil je weten wat mooie heuvels zijn om vanaf te roetsjen met je slee? Check dan onze blog met leuke sleeplekken in en om Utrecht.

Ook leuk: ga lekker in de sneeuw spelen. Bekijk hier 11 leuke spelletjes om met en in de sneeuw te spelen.

Wil je wél goed voorbereid zijn voor de volgende sneeuwstorm? Bekijk hier de Top 10 sleeën van dit moment!