Waar kun je sleeën en schaatsen in Utrecht?

5 februari 2020
Leuke sleeplekjes verhogen de sneeuwpret! Natuurlijk is het heel leuk om met de slee door de buurt te glijden. Maar met je slee van een heuveltje roetsjen is voor veel kinderen wel ultiem genieten! En waar kun je schaatsen op natuurijs?
Waar kun je goed sleeën in Utrecht?

Heuvels om te sleeën in regio Utrecht

We hebben al een klein beetje sneeuw gehad in januari, maar nog lang niet genoeg om er lekker van te genieten. Zal er de komende dagen inderdaad een mooie pak sneeuw vallen? Van die mooie versie witte poedersneeuw die lekker blijft liggen? Hopelijk! Dan kunnen we lekker buiten in de sneeuw spelen. Een sneeuwballengevecht is altijd leuk, maar sleeën van een heuvel natuurlijk ook. Check onze sleeplekken!

In Utrecht vind je mooie heuvels in Park de Gagel, Park de Hoge Weide (Parkwijk Leidsche Rijn) en het Griftpark. In Nieuwegein in heuvelpark Oudegein. In Woerden is wijkpark Molenvliet een mooi plekje of zoek een dijk (kijk wel uit dat je niet in het water roetsjt...). En in Zeist heb je prachtige sleeplekjes in het Zeisterbos en bij de Stuifheuvel (bij prinses Irenelaan). Of kies de Amerongse berg bij Amerongen. En ook in de Kaapse bossen in Doorn is het lekker sleeën!

Zijn we mooie plekjes vergeten? Laat het ons weten!

Heel veel plezier vast en geniet van de mooie witte wereld.

Na de sneeuwpret met rode wangetjes weer binnen? Kruip dan lekker op de bank en geniet van warme choco. Bekijk onze 13 tips om zelf warme chocolademelk te maken die net anders is!

sleeplekken heuvels utrecht

Schaatsen op natuurijs in Utrecht

Op veel leuke plekjes in en om Utrecht kun je heerlijk schaatsen met je kinderen op natuurijs. Voor je het weet is het ijs weer weg, dus bind je ijzers onder en ga lekker het ijs op met je kroost!

Je kunt in Utrecht goed schaatsen bij veel forten zoals bijvoorbeeld Fort Blauwkapel, Fort Ruigenhoek (Ruigenhoekse Polder), Fort De Bilt (ook op het water bij de Voorveldse Polder daarnaast), Fort aan de Klop en Fort Rijnauwen. Maar ook bij het Griftpark en het Wilhelminapark is er volop ijspret.

In Utrecht West zijn ook mooie plekken om te schaatsen zoals de vijver bij Park oog in Al en ook op het water bij de Munt kun je lekker zwieren op het ijs.

Zijn we mooie plekjes vergeten? Laat het ons weten!

Veel schaatsplezier!

Schaatsen Utrecht