11x Spelletjes in de sneeuw

1 februari 2020

Hoera, eindelijk sneeuw! Op zoek naar leuke sneeuwspelletjes? Natuurlijk gaan we lekker sleeën en een sneeuwpop maken, maar je kunt nog veel meer leuks doen met sneeuw. Wij hebben de leukste spelletjes met sneeuw verzameld voor nog meer sneeuwpret!

1. Natuurlijk moet er een sneeuwpop gemaakt worden als er zo’n dik pak sneeuw ligt. Je kunt natuurlijk ook een gekke twist geven aan jullie sneeuwpop. Heb je bijvoorbeeld wel eens een sneeuwpop op de kop gemaakt?

2. Met sneeuwballen kan je een gevecht houden, maar je kunt ze ook gebruiken om blikken te gooien. Wie kan de meeste blikken omgooien?

3. Ook leuk met sneeuwballen: maak een cirkel in de sneeuw en probeer nu zoveel mogelijk sneeuwballen in de cirkel te gooien. Hebben jullie het onder de knie? Maak dan nu verschillende ringen in de cirkel die punten waard zijn. Wie haalt er de meeste punten?

4. In verse sneeuw blijven je voetstappen heel goed zichtbaar, maar die van dieren natuurlijk ook! Tijd voor spoorzoekertje in het bos. Welke sporen kunnen jullie herkennen?

5. Een sneeuwengel maken blijft leuk! Zo schattig zie je jouw bengels niet vaak. Vergeet dus geen foto te maken!6. In de sneeuw kun je ook heel goed boter-kaas-eieren spelen. Tip: maak het speelveld lekker groot. Wie heeft er als eerste 3 op een rij?

7. Met goede sneeuw kan je heel goed bouwen! Hebben jullie wel eens geprobeerd om een iglo of sneeuwkasteel te maken? Ook tof: een glijbaan van sneeuw!

8. Als het overdag vriest kan je hele mooie ijsbellen blazen van bellenblaas. Magisch! Lukt het jullie?

9. Maak van karton gekke voetsporen of de voetsporen van de verschrikkelijke sneeuwman. Bind ze onder de laarzen en loop hiermee door de sneeuw. Maar pas op dat je de buren niet laat schrikken!

10. Maak in het donker een wandeling door het bos of park. Het geluid en het licht is echt magisch! Wedden dat de kinderen dit nooit meer vergeten?

11. Een 3D-gezicht in de sneeuw. Beetje fris, maar wel leuk:-).En is de school nog dicht? Dan maak je de tafels toch gewoon in de sneeuwVeel plezier in de sneeuw!

Uitgespeeld? Dan is het tijd om lekker op te warmen met warme chocolademelk!

Veel plezier in de sneeuw!

PS. Gaan jullie sleeën? Wij hebben de tofste sleeplekjes rond Utrecht alvast op een rijtjes gezet voor je. Heb je geen slee kunnen bemachtigen? Geen nood, met deze 8 tips voor een alternatieve slee roetsjen de kinderen toch zo de berg af!