Thuisblijfhelden gezocht!

23 juli 2019
Syntus Utrecht heeft de 10 leukste tips in de regio die bereikbaar zijn met de bus voor ons verzameld! Van Dierenpark tot musea. En van natuur tot bioscoop.
De echte vakantiehelden blijven in eigen land. Want je hoeft niet per se ver weg om de wereld te ontdekken. Er ligt óók heel veel moois bij jou om de hoek. Ga op ontdekkingsreis en begin voordelig jouw mini-roadtrip door je (klein) kinderen gratis met je mee te laten reizen. Zo kom je als thuisblijver op de leukste en meest bijzondere plekjes bij jou in de regio!

Thuisblijver Kids Ticket


Met het Thuisblijver Kids Ticket mag je kind gratis met je meereizen in de periode van 8 juli t/m 31 augustus 2019. En ook aan de papa's en mama's is gedacht met de zomerdagkaart voor slechts €5,-

Top 10 uitjes mét de bus in de regio

•    DierenPark Amersfoort: Vanaf station Amersfoort rijd je met lijn 70 rechtstreeks naar de dierentuin. Bij halte DierenPark Amersfoort eruit.
In DierenPark Amersfoort slinger je als een aap, duik je op als een prairiehondje en deze zomer... vlieg je als een ooievaar! In het avontuurlijke dierenpark opent er een nieuwe beleving. Ga net als de ooievaars op trektocht naar Afrika. Vlieg je mee?

•   Nationaal Militair Museum in Soest: Vanaf station Amersfoort met lijn 356 rechtstreeks naar het NMM. Uitstappen bij halte Nationaal Militair Museum.
Hittegolf of regen, bij het NMM kun je terecht voor een leuke dag! Het barst deze zomervakantie weer van de activiteiten; haal je soldatendiploma of laat zien dat jij een goede chauffeur bent in de mini-tank of mini-jeep.

Syntus bus uitjes

•   Ouwehands Dierenpark in Rhenen: Vanaf station Amersfoort met lijn 80 rechtstreeks naar de dierentuin. Uitstappen bij halte Ouwehands Dierenpark
Er valt altijd iets nieuws te ontdekken in Ouwehands Dierenpark! Sta neus aan neus met de ijsberen, hang de beest uit in de overdekte speeljungle RavotAapia, ga op avontuur in Expeditie Berenbos. Kom je ook?

Syntus bus uitjes

•   Kinepolis Jaarbeurs Utrecht: meerdere buslijnen vanuit de regio stoppen vlakbij Kinepolis
Er draaien ook deze vakantie te gekke familiefilms bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Kies voor Toy Story 4, Huisdiergeheimen 2 of ontdek hoe vogels en biggen hun eiland proberen te redden in Angry Birds 2! En dit zijn nog lang niet alle films, bekijk snel het complete aanbod!

•   Hotel Theater Figi met leuke kinderfilms en theatervoorstellingen: Lijn 50 vanaf Utrecht CS, uitstappen bij halte het Rond.
Hier kun je samen met je kinderen genieten van prachtige films. Laat je bijvoorbeeld meenemen naar de Afrikaanse savanne in Disney’s The Lion King. Of geniet mee met de avonturen van Casper en Emma in het strandhuis van opa.

•    Henschotermeer: Vanuit Utrecht pak je lijn 50 naar Driebergen-Zeist en stap je over op lijn 382 naar Henschotermeer. Stap in Woudenberg uit bij halte Henschotermeer.  
Aan het Henschotermeer kun je lekker luieren op het strand of gras en genieten van de mooie omgeving. Je kunt er heerlijk zwemmen in het schone water, spelen op de speeltoestellen of het eilandje midden op het water verkennen. Trek gekregen? Haal een ijsje of drankje bij het Oude Strandhuys en geniet van de zonsondergang.

•    De zeven stroompjes: leuke waterspeeltuin in de Voorveldse Polder. Vanuit Utrecht lijn 50, uitstappen bij halte Archimedeslaan in Utrecht.
Ook wel de zeven slootjes genoemd. Echt een pareltje middenin de stad. Plof lekker neer in de zon of de schaduw en genieten maar! Neem zelf iets lekkers te eten en drinken mee.

Bus uitjes syntus

•    Het Soester Hoogt: pak lijn 74 vanuit Soest en stap uit bij halte station Soestdijk.
Een leuke uitstapplek om de prachtige omgeving van Soest te ontdekken! Loop samen met de kinderen het kabouterpad vlakbij restaurant ’t Hoogt, geniet van de mooie natuur op landgoed Paltz, waar het huisje van de beroemde eend A. J. Kwakstaat en waar ze een écht kabouterdorpje hebben of ga heerlijk wandelen bij natuurgebied het Soester Hoogt.

•    Pyramide van Austerlitz: Neem lijn 382 vanaf station Driebergen-Zeist en stap uit bij halte De Pyramide.
Hier vind je een fantastische speeltuin middenin het bos en nog gratis ook. Direct grenzend aan deze speeltuin bevindt zit het lunapark, waar kinderen zich kunnen uitleven in het treintje, de botsauto's of één van de andere attracties. Beklim natuurlijk ook de Pyramide en leer alles over de Franse tijd.

•    Emiclaer on the Beach: Pak vanuit station Amersfoort lijn 4 en stap uit bij halte het Masker.
Winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort is deze zomer omgetoverd in een relaxed stadsstrand. Vanaf 20 juli kun je heerlijk relaxen in de strandstoelen bij de vijver waar flink wat strandzand ligt. Kinderen kunnen er zandkastelen bouwen en in het pierenbadje spelen. Extra leuk: maak een rondje op de vijver met een waterfiets.

Wil je deze zomer ook de regio ontdekken met de bus? Maak dan gebruik van het gratis Kids ticket en de Thuisblijver Zomerdagkaart! Lees hier meer informatie over de acties!