Tips en uitjes voor vaderdag!

29 mei 2019
Op 16 juni 2019 is het weer Vaderdag. De leukste tips om je vader op deze speciale zondag te verrassen staan op Kidsproof! Ook leuke kinderactiviteiten en gezinsuitjes vind je hier.
Vaderdag: de uitgelezen dag om papa eens even flink in het zonnetje te zetten. Want ook jij hebt toch de leukste, de liefste en de fijnste papa van de hele wereld?
 
Heb je nog een beetje inspiratie nodig om je vader te verrassen? Kijk dan eens in onze Thuiscategorie. Daar vind je allerlei leuke knutsels en receptjes speciaal voor Vaderdag!

vaderdag knutselen kind

Vind je het leuk om er met papa een dagje op uit te trekken? Ga de natuur in, bezoek een museum of ga naar een leuke film of theatervoorstelling. Onze Uitagenda staat boordevol leuke tips voor Vaderdag. Kijk ook eens in onze categorie Uit eten. Hier vind je verschillende kindvriendelijke restaurantjes, waar je ook op Vaderdag natuurlijk goed terecht kunt.


Deze leuke vaderdaguitjes geven we je hier alvast: 


Neem je vader mee naar de interactieve familielezing 'Wie Wat Waar Waarom' bij TivoliVredenburg. Tijdens deze lezing leer je meer over de illegale handel in beschermde diersoorten. Na afloop ga je zelf aan de slag en ontdek je hoe je zelf illegale dieren kunt herkennen. Goed om te weten, met je toegangsbewijs krijg je ook gratis toegang tot het Universiteitsmuseum Utrecht! 

Verras je vader met een bezoek aan Museum Speelklok! Er is hier een hoop te beleven en alle vaders krijgen ook nog eens gratis entree! Verken samen het museum aan de hand van de speciale Vaderdag rondleidingen die ieder uur plaatsvinden. Tijdens de Muzikale Rondleiding worden natuurlijk ook de spierballen van alle sterke vaders getest door ze te laten draaien aan een groot draaiorgel van het museum!

Speelklok Vaderdag Gratis uitje

Ben jij gek op Minecraft? Breng dan samen met je vader een bezoek aan GeoFort in Herwijnen. Hier organiseren ze op Vaderdag namelijk een toffe Minecraftworkshop. Leer je vader hoe je kunt warpen, zoek samen het huis op waar je woont en speur je weg door virtueel Nederland. Een leuk uitje voor technische kids!

Ook leuk, breng een bezoek aan Festival Tweetakt bij Fort Ruigenhoek in Groenekan. Op en rond het fort is tijdens dit festival veel spannende beeldende kunst voor alle leeftijden te vinden: in alle hoeken en gaten staan grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games. Ook is er een zweefmolen, een terras en héél veel speelgoed.Bij Stadstuin Zuilen is op Vaderdag ook een hoop te beleven. Hier organiseren ze namelijk een (gratis) feest om alvast de zomer in te luiden. Repareer een insectenhotel of maak er samen met je vader één voor in je eigen tuin of balkon. Na afloop kan je genieten van allerlei lekkernijen. Smullen maar!

Ben jij een echte waterrat? Daag je vader dan uit om mee te zwemmen met de KidsSwim. Tijdens de KidsSwim zwem je niet alleen in de Utrechtse Singel, je haalt ook nog eens geld op voor het goede doel. Zo maak je van Vaderdag niet alleen een leuke, maar ook een sportieve dag. Voor kinderen vanaf 10 jaar oud!Neem je vader mee naar het feestelijke sprookjesconcert 'De Sprookjesrevue' bij Podium Hoge Woerd. Deze (gratis) voorstelling is te zien in het openluchttheater op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd. Bij mooi weer is dit zeker een aanrader! 

Wat jullie ook gaan doen, wij wensen jullie in ieder geval een fijne Vaderdag!