Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek

9 april 2017
Festival Tweetakt is t/m 16 juni 2019 weer in Utrecht! Tweetakt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal kunstenfestival dat laat zien dat kunst voor alle leeftijden supertof is. Een ideaal festival om met kinderen te bezoeken!

Fort Ruigenhoek
Op het prachtige, groene Fort Ruigenhoek is tijdens Tweetakt van alles te beleven: er is kunst om naar te kijken én om aan mee te doen. In, op en rond het groene fort is vooral veel spannende beeldende kunst voor alle leeftijden te vinden: in alle hoeken en gaten staan grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games. Drink even iets op het gezellige terras terwijl de kids lekker spelen. Ook leuk voor de allerkleinsten (vanaf 1,5 jaar)! Van 1 april tot en met 10 juni 2018 is Festival Tweetakt op alle zon- en feestdagen (met uitzondering van Koningsdag) geopend. Entreekaarten zijn te koop via Festival Tweetakt en bij de kassa van Fort Ruigenhoek in Groenekan.

Vorig jaar nam Kidsproof een kijkje op Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek. We keken onze ogen uit! Blik even mee terug voor een indruk van Festival Tweetakt!

Al bij de entree kwam de kunst ons tegemoet. In het water dreef een vliegend tapijt. Wauw, magisch mooi!Nieuwsgierig naar meer haastten we ons het stoere fort in. Er was werkelijk van alles te zien en te beleven! We kwamen ogen en oren tekort. Binnen leken de restanten van een feestje te zijn blijven liggen; de vloer was bezaaid met confetti en er lag een soort leeggelopen luchtballon op de grond. Maar hé, de boel kwam plotseling tot leven toen we erlangs liepen! Ook een fimpje over allerlei bizarre schoenen was hilarisch om te zien. Achter de groene heuvels was er nog veel meer leuks te ontdekken. Er was een groot terras met heerlijke tosti's en drankjes, maar waar je ook zelf mocht picknicken aan lange houten tafels. De kids hoefden zich hier geen enkel moment vervelen: er waren namelijk een ballenbak, twee gigantische grote sjoelbakken, tof bouwmateriaal, skelters om lekker mee rond te crossen en lieve diertjes om eindeloos mee te knuffelen. Ook kon je een ponyritje maken en natuurlijk eindeloos klimmen en klauteren  op de heuvels, bunkers en in de prachtige bomen die het fort rijk is. Zo gaaf! Daarnaast waren er een hoop leuke activiteiten waarmee de kinderen zelf aan de slag konden gaan. Zo kon er worden geknutseld om een eigen elektronische broodplank te fabriceren en mochten groot en klein meehelpen een echte achtbaan van hout te maken. Ook kon je de postkamer in duiken. Hier kon je een tekening maken of boodschap opschrijven die je daarna in de brievenbus van één van de kunstenaars mocht doen. Hoe leuk is dat?Het is altijd weer een belevenis bij Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek! Alleen al de prachtige locatie is natuurlijk een feestje om te mogen bezoeken. Met zijn smalle donkere gangetjes waar telkens weer een nieuwe kunstverrassing op je wacht is dit festival een spannende belevenis voor het hele gezin! Zeker ook een aanrader voor de allerkleinsten. Neem dus gauw een kijkje en laat je verwonderen door al het moois wat Kunstenfestival Tweetakt te bieden heeft!

Bekijk zeker ook even het leuke filmpje dat wij hebben gemaakt toen we er waren!