Uk&Puk@home

26 april 2020
Theater Kikker en Podium Hoge Woerd presenteren voor alle ukken, pukken en hun ouders de allereerste enige echte editie van Uk&Puk@Home! Trek je mooiste verkleedpak aan, trek de gordijnen dicht voor het beste thuistheatereffect en ga lekker zitten voor hele toffe voorstellingen!
Uk&Puk@Home
Elk jaar wordt er speciaal voor peuters en kleuters een festival georganiseerd bomvol theater en dans. Ook dit jaar gaat het feest gewoon door! Theater Kikker en Podium Hoge Woerd presenteren namelijk de allereerste enige echte editie van Uk&Puk@Home!

Dus ga er maar eens goed voor zitten en geniet van gave voorstellingen! Na afloop kun je aan de slag met een bijzondere knutsel of bak je de lekkerste koekjes. Gegarandeerd een middag feest (en misschien wel 2). Wat kun je allemaal verwachten?

Aaipet van Bontehond
Jeugdtheatergezelschap BonteHond zit thuis maar liever niet stil en biedt op haar website de leukste Kunst en Cultuur materialen aan. Wat dacht je van de hitvoorstelling Aaipet voor iedereen vanaf 2,5 jaar? Deze hilarische slapstickvoorstelling kon je eerder al in het theater zien, maar ben je nu tussen de 2,5 en 4? Dan heb je ‘m zeker gemist. Gelukkig kun je hem hier bekijken!

Knutseldans van Dadodans
Dadodans is een graag geziene gast in het theater. Zo zag je misschien al eerder een voorstelling van dit dansgezelschap zoals Papier, Klank of Kokers. Dadodans maakt vaak met simpele voorwerpen de mooiste beeldende voorstellingen. En nu dagen ze jou uit met de knutseldans

Workshop voor ouders
Wil je als ouder indruk maken op je kind? Volg dan de online poppenspel workshops van Studio Figur en laat knuffels, lappen en sjaals tot leven komen. Elke week post het gezelschap een korte video met een thema. Zo ben je aan het einde van deze crisis een volleerd ‘puppeteer’!

Wie heeft het snelste vliegtuig?
Print het Uk&Puk vliegtuig en kleur 'm in. Heb je geen printer, gebruik dan gewoon een wit A4-tje, kleur wat je wilt en volg de vouwinstructies in het document. Ben je klaar, dan ga je naar buiten. Maak een startstreep met stoepkrijt en doe een vliegwedstrijd met je ouders, broers en zussen. Welk vliegtuig komt het verst?Maak een poppetje van papier
Gebaseerd op de bijzondere voorstelling 1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier van Mark Haayema. Een voorstelling over een papieren pop die tot leven komt. Kan jij ook poppetjes van papier maken? Hier is voor jou een leuke manier om deze poppetjes te knutselen. Je hebt nodig: papier, schaar en een potlood.

Bak jij het laatste koekje?
Ook de voorstelling Het laatste koekje van Het ministerie van onverrichter zake kan helaas niet doorgaan. Maar misschien kan je zelf aan de slag met koekjes? Bak een hele trommel en breng ze rond bij opa en oma of de iemand uit de buurt. Een glimlach gegarandeerd! En smul daarna zelf van ‘het laatste koekje!’. Kijk hier voor heerlijke koekjesrecepten.

Meer jeugdtheatertips voor thuis
Het Rotterdamse jeugdtheatergezelschap Maas Theater en Dans ontwikkelde speciaal voor deze tijd Maas TV met elke week nieuwe voorstellingen voor jong en oud. In de meivakantie zie je onder andere Gezocht: Konijn (3+) en Drie (4+). Bureau vanaf 2, het boekingsbureau voor jeugdtheater voor peuters en kleuters, verzameld op hun site Vanaf2-TV voorleesvideo’s, liedjes en andere initiatieven van theatermakers. Geef je ogen de kost!Klik op de roze button om de nieuwsbrief van Uk&Puk@home te bekijken! Naar de website