Het water op en varen maar!

12 november 2020
Het ideale coronaproof-gezinsuitje: een boottocht door de Utrechtse natuur. Kidsproofblogger Floor en haar kinderen huurden een sloep en keken hun ogen uit. Lees en kijk je mee?

Opstapplaats Harmelen
Wij wonen aan de westkant van Utrecht en gingen voor een boottocht in het verleden vaak richting Loosdrecht of Utrecht, nu wilden wij wel eens onze kant vanaf het water ontdekken. Een zoekterm op internet leidde ons naar de Scheepsjongens. Zij verhuren boten op twee plekken. Je kan opstappen vanaf Harmelen of vanaf Woerden. Wij kozen voor Harmelen. 

Genoeg te zien en te doen
Vanaf Harmelen maak je een heerlijke tocht door de natuur. En hoe leuk is het om te kijken naar de huizen aan het water! De kinderen keken hun ogen uit en mochten om de beurt even een plekje achter het stuur. Wat voelt dat stoer! Of even helpen met een stok bij de bruggen, met zo’n taak voel je je een echte matroos!

Lekkers voor onderweg
Vergeet niet wat te eten en te drinken mee te nemen. Wij hadden warme chocolademelk en een paar grote stukken appeltaart mee voor onderweg, smullen!

Rondje Woerden
Er zijn mogelijke plannen om de brug in Woerden open te doen, waardoor je in de toekomst een heel rondje zou moeten kunnen varen om de stad. Nu is dat nog niet het geval. Zonder stoppen is het ongeveer 2,5 uur varen, van Harmelen naar Woerden en weer terug. Als we weer wat meer reisbewegingen mogen maken, kan je ook even aanmeren om Woerden te bezoeken. Woerden is een gezellige vestingstad met knusse pleintjes, mooie monumenten en zelfs een kasteel!

Site De Scheepsjongens
Bekijk vooral alle mogelijkheden bij De Scheepsjongens. Wij kozen voor een fluistersloep. Maakt bijna geen geluid en voelt alsof je door het water zweeft!

Kidsproofblogger Floor woont samen met haar man Marc en twee kinderen Bram (9) en Roos (6) in Vleuten. Ze is altijd op zoek naar regionale uitjes en tipt de leukste graag via Kidsproof.

Benieuwd naar nog meer tips voor vaartochten met kids in en om Utrecht? Bekijk dan ook deze blog: varen met 't gezin in en om Utrecht; onze favoriete adresjes.