Wat te doen in Utrecht tijdens de lerarenstaking op 30/31 januari 2020?

20 januari 2020
Let op: lerarenstaking op 30 en 31 januari 2020! Wat ga jij doen met de kinderen tijdens de stakingsdagen? Bekijk onze tips voor activiteiten en uitjes in en om Utrecht als de scholen staken, er zijn ook gratis uitjes!
Leuke uitjes en tips voor kinderen tijdens de lerarenstaking!

Lerarenstaking op 30 en 31 januari 2020

We hebben onze tips voor leuke uitjes tijdens de lerarenstaking op een rijtje gezer. Neem je als ouder deze stakingsdagen vrij? Ga er dan met je kinderen opuit, er zijn speciale activiteiten op 30 en 31 januari.

Bij Museum Speelklok mogen kinderen van het basisonderwijs (en van het voortgezet onderwijs) gratis naar binnen tijdens stakingsdag. Ieder uur biedt het museum rondleidingen aan, waar muziek van kleine speeldoosjes en enorme dansorgels de hoofdrol speelt. Ook kunnen kinderen zelf muziek programmeren in de Muziekfabriek nadat ze de speurtocht van orgelaap Toon hebben gedaan. Of gaan ze op ontdekkingstocht door de Museum Expeditie. Muziek is overal te horen, dus een leerzaam én vrolijk uitje!

Staking stakingsdag leraren uitjes
 
Maar er is meer te doen in de musea op deze dag. Ga op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in het Universiteitsmuseum Utrecht. Je vindt hier echt van alles! Interessante en vreemde voorwerpen zoals opgezette dieren, skeletten en een deeltjesversneller geven een beeld van het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Utrecht. Speciaal voor kinderen is er het Jeugdlab. In het Jeugdlab kun je allerlei X-perimenten doen die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Maar let op! Niet alles is wat het lijkt…  Ontvang op deze dagen van de lerarenstaking per gezin/groep een gratis skelettentour t.w.v. €2,50 

universiteitsmuseum utrecht

Zin in een uitdagende en creatieve activiteit? Geef je kind(eren) dan op voor de Bricks Challenge 30 januari bij Young Engineers Utrecht Oost. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen!

Ook leuk, ga lekker naar een binnenspeeltuin. Kids kunnen er afspreken met vriendjes of vriendinnetjes of je kunt er juist zelf nog even je laptop openklappen. Een paar leuke adresjes in en om Utrecht: KidZcity in Utrecht en de Play-In in Utrecht. Met een Kids-in, Jump-in en Climb-in is de Play-In echt even wat anders dan de andere binnenspeelparadijzen. Bekijk bij Play in snel de uitgebreide openingstijden en de superdeal! Race verder tegen je vrienden op de Speedclimb of leef je uit op de trampolinevelden. Of wat dacht je van De Pretfabriek? Daar komt Spiderman de kinderen bezoeken op 30 en 31 januari. In onze blog vind je nog veel meer leuke binnenspeeltuinen in en om Utrecht!

Stakingsdag uitje kinderen

Zwemmen is ook altijd favoriet bij kinderen. Maar let op, want niet alle zwembaden zijn geopend voor recreatief zwemmen op een doordeweekse dag. En als ze open zijn, zijn ze dat niet de hele dag. Je kunt in ieder geval terecht bij zwembad Merwestein in Nieuwegein. Doe de bucket game of zoef van de coole interactieve glijbaan. In onze blog vind je nog meer leuke zwembaden in de omgeving van Utrecht, check vooraf goed de openingstijden!

wat doen staking leraren tips uitjes
 
Lekker naar de bioscoop is natuurlijk ook gezellig. Voelt een beetje als spijbelen op een gewone schooldag! Maar tijdens een staking mag het. Kinepolis zet extra films in tijdens stakingsdagen. Met extra voorstellingen, ook in de ochtend, en twee voorpremières speciaal voor de stakingsdagen, kunnen alle kinderen én hun ouders terecht bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht.

Bekijk als eerste Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn én De Grote Slijmfilm, want beide films gaan op 30 en 31 januari in de voorpremière bij Kinepolis. Daarnaast draaien Spionnengeheimen, Frozen 2 en Dr. Dolittle natuurlijk ook nog in de bioscoop. Extra speciaal: op vrijdag 31 januari komen Viggo (Kruimeltje) en Sabijn (Anna) van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn langs bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Iedereen die naar de voorstelling van 14.00 uur gaat krijgt na de film kans om een vraag te stellen aan Viggo en Sabijn.

lerarenstaking kinderuitje utrecht

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari krijgen alle kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tot Kasteel de Haar! Kijk je ogen uit in het prachtige kasteel en waan je in een sprookje. Leer hier onder andere van alles over het uitzonderlijke leven van de baron en de barones. Ook het Doolhof en het Hertenkamp bieden genoeg vertier en plezier in het park!

 

Een andere leuke tip is een dagje GeoFort. Dit spannende forteiland is op vrijdag 31 januari 2020 een extra dag open in verband met de lerarenstaking. Speciaal in verband met de stakingsdag krijgt elke begeleider/ouder (bij minimaal 4 betalende kinderen) gratis toegang tot het museum. Neem dus ook gerust de vriendjes/vriendinnetjes van je kind mee.
Zo maak je van een stakingsdag niet alleen een hele leuke, maar ook nog eens een hele leerzame dag!

Ben je graag buiten? Ga heerlijk naar het bos! 't Jagershuys in Zeist is het vertrekpunt van de leuke Dierenwandelroute. Informatie kun je ophalen bij het restaurant. In Utrecht kun je prachtig wandelen bij Amelisweerd. Vanaf Theehuis Rhijnauwen starten verschillende wandelingen, van heel kort tot iets langer (en allemaal geschikt voor wandelwagens!). Routebeschrijvingen kun je ophalen in het restaurant of alvast downloaden vanaf hun website.

Ook een leuk natuuruitje is een bezoek aan De Boswerf in Zeist. Maak hier op 30 en 31 januari zelf een broodje knakworst boven het kampvuur. Superleuk en natuurlijk heel lekker. De activiteit is geschik voor kinderen vanaf 4 jaar!

Kortom: genoeg te doen tijdens deze leraren-stakingsdagen op 30 en 31 januari 2020!

Op zoek naar meer tips voor leuke uitjes met kinderen? Kijk dan in de Eropuit, daar vind je nog veel meer inspiratie!