Winters genieten bij Winter Wonderland!

28 november 2019
In het centrum van Zeist vind je ook dit jaar een fantastisch kerstdorp met een grote ijsbaan, het huis van de Kerstman en een gezellig grand café voor een kop warme chocolademelk. Kidsproofblogger Edith nam met het gezin een kijkje bij Winter Wonderland Zeist. Lees en kijk je mee?
Lekker schaatsen bij Winter Wonderland in Zeist
Winters uitstapje in Zeist
Schaatsen op een schaatsbaan midden in de stad, of in dit geval een dorp, het blijft iets bijzonders hebben. De muziek, kerststerren en lichtjes in allerlei kleuren. Je waant je toch een beetje in een sprookje. Een winters-sprookje, want deze schaatsbaan is onderdeel van het programma van Winter Wonderland dat tot en met 5 januari in Zeist plaatsvindt.

Winter Wonderland Zeist

Schaatsplezier voor de kleintjes
De schaatsbaan in Zeist (Emmaplein) is er eentje van 300m2. Een echt schaatsparadijs voor de jongere schaatsertjes onder ons. De iets gevorderden kunnen lekker rondjes rijden of pirouetten draaien. Voor de beginnende schaatsertjes staan er schaatshulp-pinguïns of gele stoeltjes klaar, die hen helpen om soepeltjes van de ene naar de andere kant te glijden.

Schaatsbaan-Wiinter Wonderland Zeist

Drankje voor de ouders
Terwijl de kindjes aan het schaatsen zijn kunnen de ouders binnen, in ook weer winterse kerstsferen, genieten van een drankje in de Winter Wunderbar. Vanaf je plek op een hoge kruk achter het raam heb je goed zicht op de schaatsbaan. Zo kun je de kinderen een beetje in de gaten te houden en mochten ze vallen dan ben je zo bij ze om te troosten. En als de schaatsertjes na al die rondjes schaatsen trek hebben gekregen dan is er ookt een heuse pannenkoekbakkraam.

Pannenkoeken-Winter Wonderland Zeist

En er is meer!
Kleine kinderen kunnen zich uitleven in het Huis van de Kerstman, spring er lekker op los! Op dinsdag 25 december en zondag 30 december zijn er speciale familiedagen. Tegen een gereduceerd familietarief kun je schaatsen, poffertjes eten en iets drinken. Het discoschaatsen in de kerstvakantie is ook een echte aanrader. Lekker rondswieren op de grootste hits.

Dol op winkelen? Neem dan zeker een kijkje op de knusse kerstmarkt. Op 15 december en op 22 december kun je hier lekker rondsnuffelen en mooie kerstcadeautjes kopen. Zet ook de Verlichte Truck Parade op zaterdag 21 december vast in je agenda, een indrukwekkende parade van prachtig versierde en verlichte trucks!

Verlichte trucks-Winter Wonderland Zeist

Handig om te weten
Nog een paar handige feitjes. Je kunt je eigen schaatsen meenemen, maar er zijn ook ijshockeyschaatsen te huur tegen een zacht prijsje. De schaatsbaan is tot 21.00 uur geopend. Veel schaatsplezier!

Klik door voor meer info over Winter Wonderland Zeist.

Schaatsbaan-ijsbaan-Winter Wonderland

Edith Rameckers, samen met Jeroen, moeder van dochters Milou 8 en Nadine 6, freelance communicatieadviseur en woonachtig in De Bilt.