Kinderboerderij VeenweideTerug naar het overzicht

Bij Balans kinderboerderij De Veenweide in Soest valt altijd wat te beleven!
Kinderboerderij De Veenweide is een onderdeel van Stichting Balans, de welzijnsorganisatie van Soest en Soesterberg. De kinderboerderij ligt al ruim 45 jaar aan het Vedelaarpad midden in de wijk Overhees.

Het is een prachtige locatie waar jong en oud genieten van de dieren en educatieve activiteiten. Naast een veelzijdigheid aan dieren is er op De Veenweide ook een uitdagende speeltuin te vinden. Er is gelegenheid om binnen te zitten in de koffiekamer of buiten op het terras.

Er worden door het jaar heen verschillende educatieve activiteiten aangeboden zoals dagelijks dieren voeren, rugzakroutes en verschillende educatieve dagen. Kijk op onze website of facebookpagina voor de huidige evenementen.

Dieren voeren
De dieren op De Veenweide worden 2 keer op een dag gevoerd. Aan het eind van de middag, een uur voor sluitingstijd, mogen de kinderen de dierverzorger helpen met voeren. Ook mogen zij dan de hokken in. De dierverzorger vertelt tijdens het voeren allerlei weetjes over de dieren. Dit wil je toch niet missen? Deze activiteit is gratis.

Rugzakroutes
Bij De Veenweide zijn ieder seizoen rugzakken te leen met daarin educatief materiaal die bij het seizoen past. Naast een instructieboekje of een speurtocht zitten er ook spelletjes en knutselmateriaal in de tas. De rugzakken kunnen door de kinderen die de kinderboerderij bezoeken gratis geleend worden.

Note: De meeste ruimtes zijn toegankelijk voor rolstoelen. De kinderboerderij heeft een invalidentoilet.
De kinderboerderij is helaas niet toegankelijk voor honden.

Balans Kinderboerderij de Veenweide

Vedelaarpad 53
3766 CM Soest
Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingstijden

 

Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leer (beter) skiën!

Leer (beter) skiën!

Superleuke ski- en snowboardlessen voor beginners en gevorderden bij Skipiste Nieuwegein! Mogelijk vanaf 3,5 jaar.

Bekijk de verschillende cursussen!

Naar de piste