icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43

Leer de stad beter kennenTerug naar het overzicht

Het Utrechts Archief

Hamburgerstraat 28
3512 NS Utrecht
Duik de geschiedenis in met één van de te gekke workshops bij Het Utrechts Archief.
Deze herfstvakantie kan je bij Het Utrechts Archief meedoen met verschillende workshops en erachter komen hoe emigreren er vroeger precies aan toe ging. De workshops zijn niet alleen heel erg leuk, je leert meteen een hoop over de historie van de stad.

Culturele Zondag Alles Kids
Zondag 20 oktober, van 12.00 tot 17.00 uur
Tijdens Culturele Zondag Alles Kids! kun je bij het Utrecht Archief op visite bij de vertel-opa's en oma's van 'De emigratie generatie'. Zij nemen je tijdens het drinken van een kopje koffie of thee mee op een tijd- en wereldreis. Ze pakken hun koffers voor je uit en nemen je mee naar hun eerste stappen in Nederland. Ze nodigen je uit om met een nieuwe blik naar je omgeving te kijken. Wat zou er toch voor lekkers in die koektrommel zitten?

Reisgids
Woensdag 23 oktober, van 10.00 tot 14.00 uur
Speciaal voor kinderen hebben ze een toffe reisgids waarmee je de tentoonstelling én de stad ontdekt. Met leuke spelletjes, gekke raadsels en opdrachten. Leer echt Utrechts praten (oftewel plàt proaten) en ontmoet Utrechters van alle tijden. Bekijk de stad weer voor de eerste keer: als een echte toerist! Enneh, ben je de weg een beetje kwijt? Geen nood, met de reisgids op zak vind je zo je weg weer terug!

Poster Utrecht en Ik
Woensdag 23 oktober, van 10.00 tot 14.00 uur
Het archief is het geheugen van de stad en bewaart meer dan 30 (!) kilometers archief en een half miljoen foto’s, films, tekeningen en prenten. Jouw verhaal kan nu ook toegevoegd worden aan het archief! Wat is jouw wens voor de stad of lievelingsplek? Op de poster 'Utrecht en Ik' kun je laten zien wat Utrecht voor jou betekent.

Klik voor meer info over deze activiteit door naar de website van Het Utrechts Archief via de roze button.

Foto: Concretestate

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs