icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Doe jullie al mee?Terug naar het overzicht

Op avontuur met de Zomer Natuur Challenge van Groen doet goed, dat is leuk!
Zomer Natuur Challenge van Groen doet goed
Met de Zomer Natuur Challenge kunnen kinderen in de provincie Utrecht op avontuur tijdens de zomervakantie! Tussen 19 juli en 29 augustus wordt iedere week een online filmpje gelanceerd met een gloednieuwe challenge voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Zo worden ze uitgedaagd om allerlei leuke, spannende en leerzame activiteiten in de natuur te doen!

Dit kan zelfstandig op een groene plek in de eigen buurt, bijvoorbeeld in de tuin, het bos of het park om de hoek. Jonge kinderen kunnen samen met hun ouders of de kinderopvang meedoen. Buitenspeelplezier gegarandeerd!

Website en aanmelden
Meer informatie staat op zomernatuurchallenge.nl, klik hiervoor door via de roze button. Daar kun je je ook aanmelden om de challenge iedere week automatisch in je mailbox te ontvangen. Ook worden de challenges in de zomervakantie wekelijks op de website geplaatst en kunnen kinderen en ouders foto’s delen.
 
Groen doet goed
De Zomer Natuur Challenge is een initiatief van het programma Groen doet goed. Het doel van Groen doet goed is dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar in de provincie Utrecht meer naar buiten gaan. Spelen in de natuur is leuk en gezond. Door buiten te spelen in een natuurlijke omgeving kunnen kinderen hun energie kwijt, hebben ze plezier en komen tot rust. Daarnaast is buitenspelen in de natuur ook erg leerzaam en leuk. Inmiddels is in tien Utrechtse gemeenten een groot netwerk van lokale partners actief vanuit Groen doet goed. Met dit netwerk worden het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd waardoor kinderen vaker de natuur ontdekken. 

Doen jullie mee met de challenge? 

Klik voor meer info door naar de site via de roze button!

IVN Utrecht


Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer Natuur Challenge | 4+

Zomer Natuur Challenge | 4+

Met deze leuke challenge van Groen doet goed kunnen kinderen op avontuur tijdens de zomervakantie!

Vanaf 19 juli komt er iedere week een nieuw filmpje met een gloednieuwe challenge.

Meld je nu vast aan!