Samen genieten van muziek!Terug naar het overzicht

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
Prijs Voor een deel van de voorstellingen is de entree voor kinderen gratis
Prachtige concerten voor kinderen op het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht.
Tijdens deze editie van Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht zijn er ook voor kinderen en hun (groot)ouders bijzondere en mooie concerten:

Kinderconcert 6+ 'Vreemde Streken' - vr 27 dec 15 u
Hoe klinkt het onbekende? Een violiste, een cellist en een altvioliste gaan op zoek naar nieuwe werelden. Als Trio Diamanda brengen zij een bijzondere luisterervaring, waarin de nieuwe klanken van Garth Knox samenkomen met de eeuwenoude tonen van Bach en het opzwepende geluid van Ierse Folk.

My First Festival - za 28 dec 11 u
Muziekkids, feestjesbouwers en coole kikkers opgelet: vandaag is TivoliVredenburg helemaal voor jou! Het hele gebouw wordt omgetoverd tot een groot festivalterrein.

Het Internationaal Kamermuziek Festival heeft de klassieke muziek geprogrammeerd, de Fancy Fiddlers komen langs en vioolster Noa Wildschut stelt je aan aantal jonge strijkers voor waarmee ze het swingende Octet van Sjostakovitsj zal uitvoeren. En nog veel meer! Mis dit feestje niet en kom met de hele familie.

Familievoorstelling 6+ 'De Boom met het Oor' - zo 29 dec 15 u
Het verhaal is geschreven door Gouden Griffel-winnaar Annet Schaap. Dieuwertje Blok is de verteller.

'Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert…'

Dreumesvoorstelling 2+ 'Kriebel' - ma 30 dec 11 en 16 u
Hoe klinkt een kriebel in je buik? En wat gebeurt er als die kriebel langzaam via je keel en je mond naar buiten glipt, de lucht door zweeft, door de ruimte vliegt en floeps, via de altviool, zjoef, zo de marimba in kruipt? Een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres nemen het jonge publiek mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Een prikkelend dansconcert voor de allerkleinsten over de zintuigelijke beleving van klanken.

Klik voor meer info en tickets op de roze button!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs