Kasteel de HaarTerug naar vorige pagina

  • Kasteel de Haar
  • Kasteel de Haar
  • Kasteel de Haar
Kasteellaan 1,3455 RR Haarzuilens
Kom naar Kasteel de Haar en voel je een echte prinses of ridder! Veel leuke kinderactiviteiten.
Rijk aan verhalen
Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van deze weelderige plek.

Kinderspeurtocht ZOO-k het dier van De Haar
Hou jij van dieren? Van paarden, herten, kikkers, huisdieren, maar ook van fantasiedieren met een verhaal? En ben je dol op kastelen? Kom dan naar Kasteel de Haar! Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje en een looproute mag je zelfstandig rondneuzen in het kasteel. Al speurend kom je tijdens je bezoek van alles te weten over alle dieren die het kasteel en de kasteeltuin rijk zijn.

De baron en barones waren dól op dieren. Daarom speelden ze vroeger en ook nu nog een belangrijke rol. Zo hadden ze een eigen hertenkamp, hielden ze kippen, eenden, ganzen enzovoort. Op het landgoed leefden natuurlijk ook dieren in het wild; vossen, reeën en hazen. Wist je dat er vroeger paarden stonden in de Main Hall, de grote ruimte midden in het kasteel? Als je héél goed zoekt kun je heel veel fantasiedieren ontdekken op bijvoorbeeld de wandkleden en de door de beroemde architect Pierre Cuypers ontworpen versieringen in het kasteel.

Parkspeurtocht Groene Weelde
Ontdek alle leuke weetjes en bezoek de tuinen van het kasteel! In het park van Kasteel de Haar kunnen kinderen een spannende speurtocht volgen. Daarbij komen zij langs de mooiste plekjes van het park! Ze leren van alles over het kasteel en het park. Als alle vragen van de speurtocht zijn beantwoord kun je ze zelf nakijken. De speurtocht kost €2,50 (excl. parkentree) en is met name geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De tocht duurt één uur!

Klik voor meer info over Kasteel de Haar op de roze button.
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Kasteel: 11.00 - 17.00 uur
Park: 09.00 - 17.00 uur
Kasteelwinkel: 09.00 - 17.00 uur

Gesloten

De kasteelwinkel en het park zijn gesloten op Koningsdag, Nieuwjaarsdag, Oudjaarsdag en tijdens evenementen.

Klik door naar de site voor de actuele openingstijden.

Prijs

Kasteel toegang tot het park: Kinderen tot 4 jaar gratis - Kinderen 4 t/m 12 jaar € 10 - Volwassenen (vanaf 13 jaar) € 16. Museumkaart is geldig. Het is ook mogelijk om alleen een kaartje voor het park te kopen.
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!