Voor alle speurneuzenTerug naar het overzicht

Kies een van de gratis speurtochten bij Kasteel de Haar en ontdek alles over het kasteel en de tuinen!
Bij Kasteel de Haar heb je het idee dat je echt even helemaal weg bent en waan je je in een andere wereld. Word een echte speurneus met onderstaande speurtochten. Deze zomervakantie gratis tijdens een kasteelbezoek!

Spook van de Haar - Ontdek Kasteel de Haar tijdens deze spannende escape route (6+)
Het is waar! Ze bestaat: Het spookje van De Haar. Haar naam is Wonne en ze zoekt al een eeuwtje of vier naar haar vriendje Dirk. Het duurt zo lang! Ze is ongeduldig en ze wil actie zien. 

Wonne woonde vroeger op Kasteel de Haar. Op het oude kasteel, uit de twaalfde eeuw, toen het nog geen ruïne was. Wonne is haar vriendje Dirk al heel lang kwijt en er is niks aan om eenzaam spookje te zijn! Ze rammelt aan de muren, ze laat de grond trillen: Wonne wil een vriend! Of anders…laat ze het kasteel omvallen. Helpen jullie haar zoeken?

Wonne zorgt ervoor dat kinderen spelenderwijs het gevoel krijgen onderdeel uit te maken van dit bijzondere kasteel. De speurtocht is een creatieve mix van feit en fictie, waarbij kinderen en ouders samen op zoek kunnen naar vriendschap voor een spookje. De opdrachten zijn geschikt voor alle leeftijden.

Voor de kleine speurneuzen is er een light-versie van het ‘Spook van de Haar’. Beiden zijn gratis verkrijgbaar bij een kasteelbezoek.

De ontsnapte dieren - Help! De baron is zijn dieren kwijt (tot 12 jaar)
De dieren die baron Etienne elk jaar huurt om indruk te maken op zijn gasten, moeten terug naar de eigenaar, maar.. ze zijn ontsnapt! Het is ook niet meer precies duidelijk welke dieren de baron heeft gehuurd. Volg de dierensporen in de tuin van Kasteel de Haar en vind de ontsnapte dieren terug. De speurtocht brengt je op plekken in het park die je nog niet eerder hebt gezien. Bovendien leren kinderen op deze manier een stukje van de rijke geschiedenis van Kasteel de Haar.

Zowel het kasteel als de tuinen zijn een bezoek zeker waard, echt een speciaal familie-uitje! Wist je dat je ook gezellig kunt picknicken in het park? Neem zelf een mandje mee of koop iets lekkers bij de horeca in het park!

Klik voor meer info over Kasteel de Haar op de roze button!

Kasteel de Haar

Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Openingstijden Klik door naar de site voor de actuele openingstijden. Prijs Klik voor de actuele tarieven door naar de site via de roze button. Het is ook mogelijk om alleen een kaartje voor het park te kopen. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer bij het NMM

Zomer bij het NMM

Klaar voor actie? In de zomer zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod