Huis van SinterklaasTerug naar het overzicht

Sinterklaas logeert in Museum Catharijneconvent! Kom jij zijn huis bekijken?
Sinterklaas logeert dit jaar weer in Museum Catharijneconvent. Alle kinderen t/m 8 jaar, én hun ouders, opa’s en oma’s, juffen en meesters zijn van harte uitgenodigd om op bezoek te komen in het Huis van Sinterklaas.

In het Huis van Sinterklaas kom je van alles te weten over de goedheiligman. Hij is al heel oud en zijn levensgeschiedenis zit vol spannende verhalen. Dit jaar staat in het teken van graanwonderen. Waarom eten we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten met Sinterklaas? Dit heeft te maken met graanwonderen die de Sint vroeger verrichtte. Ontdek de geschiedenis van de goedheiligman!

Maar dat is niet alles! Aan het einde mogen de kinderen Sinterklaas bezoeken in zijn werkkamer en hem alle vragen stellen die ze hem altijd al hebben willen stellen.

Van 15 november t/m 5 december 2021 is het huis geopend en kun je naar binnen met een ticket. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur. 

Klik voor meer info over het Huis van Sinterklaas bij Museum Catharijneconvent door naar de website via de roze button. Een superleuk én leerzaam uitje rond Sinterklaas!

Museum Catharijneconvent

Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht
Openingstijden Van 15 november t/m 5 december 2021 is het huis geopend. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toffe tips voor de sinterklaasperiode

Toffe tips voor de sinterklaasperiode

Sinterklaas is weer in het land! We hebben de leukste sintuitjes en andere sinterklaastips voor je verzameld. Zo komen jullie helemaal in de sfeer.

Check ze snel!

Naar de tips van Sint