Bel met Sint!Terug naar het overzicht

Nu bij Museum Catharijneconvent: Bel zijn nummer en geniet van een prachtige legende
Ouders en kinderen opgelet! Bel dit jaar met Sinterklaas. Sint behoort vanwege zijn hoge leeftijd tot de risicogroep. Hij is daarom niet in zijn huis in Museum Catharijneconvent te bezoeken. Een telefoonlijn is natuurlijk helemaal coronaproof. Laat je verrassen door een prachtig verhaal!

Bel met Sint
In het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent staat jaarlijks een van de legendes rond Sint-Nicolaas en de bijbehorende tradities centraal. Op een theatrale manier worden eeuwenoude legendes met de daaruit voortkomende hedendaagse tradities overgedragen op de kinderen en volwassenen. De bijzondere editie van 2020 draait om de heerlijke gouden chocolademunten die rond 5 december worden gegeten. Waar komt dit gebruik vandaan?

Via een speciaal telefoonnummer vertelt de Sint over de eeuwenoude legende van de gouden munten. Bel 030-3071028 en laat je meeslepen door een eeuwenoud verhaal!

Extra: kleurplaat van het gouden muntenverhaal
Van de tekening van de legende van de gouden munten is een kleurplaat gemaakt door illustrator Charlotte Dematons! Je kan deze in je schoentje doen voor Sinterklaas. De mooie kleurplaat vind je op de site.

Klik voor meer info over deze activiteit bij Museum Catharijneconvent en het downloaden van de kleurplaat op de roze button!

Museum Catharijneconvent

Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ontdek deze supergrote bomentuin!

Ontdek deze supergrote bomentuin!

Een enorme bomentuin, een coole boomhut, een speeltuin en de prachtigste bomen vind je in dit levende bomentheater.

Kom naar het Nationaal Bomenmuseum en maak een reis door de wereld van de bomen!

Naar het Bomenmuseum