Prinses op de erwt (4+)Terug naar het overzicht

Museum Speelklok

Steenweg 6
3511 JP Utrecht
Openingstijden 22 februari t/m 1 maart, dagelijks om: 14.00 uur Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Laat je in de voorjaarsvakantie meenemen in het muzikale sprookje bij Museum Speelklok!
Koninklijke voorstelling Prinses op de erwt
Laat je deze voorjaarsvakantie, 22 februari t/m 1 maart, meenemen in het muzikale en droomachtige sprookje van de Prinses op de erwt. Een koninklijk verhaal met een groen randje, waarin ook de instrumenten van Museum Speelklok een rol spelen!

Verhaal
De muzikale prins Laurens zoekt een prinses om mee te trouwen. Maar een échte prinses vinden, blijkt geen makkelijke opgave. Zijn moeder, de koningin, besluit om hem een handje te helpen en nodigt tientallen prinsessen uit in het kasteel. Allemaal brengen ze de mooiste muzikale cadeaus mee. Zoveel dat ze er een heel museum mee kunnen vullen! Een goed begin, maar dat bewijst nog niks.

Om er zeker van te zijn dat het echte prinsessen zijn, heeft de koningin een plan: ze verstopt een erwt onder een stapel matrassen van het bed. Want alleen een echte prinses is zó fijngevoelig dat ze door alles heen een erwt kan voelen. Zal Laurens op deze manier zijn echte prinses vinden?

Praktische informatie
• 22 februari t/m 1 maart, dagelijks om: 14.00 uur
• Duur: 45 minuten
• Adviesleeftijd: 4+
• Spel en muziek: Aubrey Snell

Ontdek de Koninklijke Kamer
Blijf in koninklijke sferen door een bezoek te brengen aan de Koninklijke Kamer. Hier gaat een wereld vol met goud en glamour voor je open. Ook de koninklijke erwt uit de voorstelling is tijdelijk tentoongesteld in de Koninklijke Kamer! Weet jij hem te vinden?

Vergeet niet van tevoren alvast je kaartjes te bestellen.

Klik voor meer informatie door naar de site van Museum Speelklok via de roze button!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs