Zomer in Museum SpeelklokTerug naar het overzicht

Spits je oren en luister naar prachtige klanken tijdens de zomeractiviteiten in Museum Speelklok.
Tijdens de zomervakantie (van 4 juli t/m 30 augustus) zijn er in Museum Speelklok allemaal zomerse activiteiten te beleven voor jong en oud! Zelfs tijdens een druilerige dag word je opgevrolijkt door alle prachtige klanken.

De kinderen gebruiken niet alleen hun oren om naar de muziek te luisteren, ook de ogen worden getest. Er zijn namelijk verschillende speurtochten in het museum. 

Ga eens op zoek naar orgelbeelden. In de nieuwe Beeldzoeker staan allemaal foto’s van beelden die te vinden zijn in de Museum Expeditie. Zoek de beelden op die in de Beeldzoeker staan afgebeeld en beantwoord de vraag of doe de opdracht. Ga aan het eind met je oplossing naar de entreebalie en ontvang een leuke prijs!

De jonge bezoekers van Museum Speelklok kunnen weer speuren naar orgelaapje Toon. Bij binnenkomst krijg je een gratis Toonkaart bij de kassa. Vervolgens stap je het museum binnen en ga je op zoek naar de aapjes. Toon verstopt zich op negen nieuwe plekken in het museum. Zo kunnen kinderen die de speurtocht al eens gedaan hebben, opnieuw op zoek naar het aapje! Als je alle aapjes hebt gevonden, kan je het lievelingsliedje van Toon componeren.

Verder is de interactieve Muzikale Rondleiding (gratis) echt een aanrader! Kijk naar het magische konijntje, zing mee met de gids en dans op de grootste kermis- en dansorgels uit de museumcollectie. De rondleiding start meerdere keren per dag.

Koop je ticket online of aan de kassa. Er is geen vaste route meer in het museum, maar de 1.5 meter afstand wordt nog wel gewaarborgd.

Klik voor meer info over deze muzikale activiteiten op de roze button!

Museum Speelklok

Steenweg 6
3511 JP Utrecht
Openingstijden 4 juli t/m 30 augustus 2020 Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Achter het stuur bij het NMM

Achter het stuur bij het NMM

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Stap in een minitank of jeep en rijd een rondje op het uitdagende parcours en meer!

Bekijk het aanbod