icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Kleutervoorstelling en meerTerug naar het overzicht

Stap bij Museum Speelklok in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten
Op zoek naar een leuk gezinsuitje in de zomervakantie? Kom dan naar Museum Speelklok in hartje Utrecht! Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten in alle soorten en maten en laat je verrassen door de vrolijke muziek die vanuit alle hoeken van het museum klinkt. Er valt ontzettend veel te zien en te horen in het museum! 

Toon gaat kamperen – een kleutervoorstelling op 6, 13, 20 en 27 augustus
Orgelaapje Toon is op vakantie, kamperen mét de Roadshow. Want anders mist hij het museum zo erg. De Roadshow, een knal geel wagentje, is namelijk een mini museum op wielen! En... er zit zelfs een draaiorgel op! Maar dan ontstaat er een probleem. Het orgelboek is kwijt! Zonder het orgelboek weet het orgel niet welke muziek gespeeld moet worden.. het boek moet gevonden worden! Zal Toon het orgelboek vinden?

“Toon gaat kamperen” is een interactieve kleutervoorstelling van ongeveer 30 minuten. De kinderen zingen, spelen en bewegen op muziek. Samen gaan ze op zoek naar het orgelboek. Tijdens deze zoektocht klinken verschillende collectiestukken uit het museum.

Op zoektocht naar beelden
Kinderen (en volwassenen) kunnen deze zomervakantie op zoek naar (orgel)beelden in het museum! Zoek de beelden op die in de Beeldzoeker staan afgebeeld en beantwoord de vraag of doe de opdracht. Ga aan het eind met je oplossing naar de entreebalie en ontvang een leuke prijs!

Speuren naar orgelaapje Toon
Ook kunnen jonge bezoekers van Museum Speelklok in de zomermaanden weer op zoek gaan naar orgelaapje Toon. Hij verstopt zich op negen nieuwe plekken in het museum. Zo kunnen kinderen die de speurtocht al eens gedaan hebben, opnieuw op zoek naar het aapje! Als je alle aapjes hebt gevonden, kan je het lievelingsliedje van Toon componeren.

Muzikale Tour
Ga muzikaal de zomer in met de gratis Muzikale Tour! De enthousiaste rondleiders brengen de zelfspelende instrumenten tot leven en vertellen de bijzonder klinkende verhalen die achter alle instrumenten schuilgaan. Er kan door iedereen worden gedanst op oude klassiekers en de nieuwste zomerhits!

Klik op de roze button voor meer info en het reserveren van tickets!

Museum Speelklok

Steenweg 6
3511 JP Utrecht
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer Natuur Challenge | 4+

Zomer Natuur Challenge | 4+

Met deze leuke challenge van Groen doet goed kunnen kinderen op avontuur tijdens de zomervakantie!

Vanaf 19 juli komt er iedere week een nieuw filmpje met een gloednieuwe challenge.

Meld je nu vast aan!