Op avontuur bij het NMMTerug naar het overzicht

Test deze zomer je soldatenskills, scheur in een minitank en ontdek de vernieuwde Xplore!
In de zomervakantie is er van alles te doen voor kinderen bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg! Het NMM is in de vakantie dagelijks open en er zijn extra activiteiten. Wist je al dat de Xplore onlangs helemaal is vernieuwd?

Stap in de kistjes van een soldaat
Test deze zomer je soldatenskills en voer op het buitenterrein stoere soldatenactiviteiten uit. Leer salueren, een tentje opzetten, code kraken, knopen leggen, een schuttersputje bouwen en test je conditie bij de mini-bootcamp.

Ontdek de vernieuwde Xplore 
Ga mee op ontdekkingsreis en leer spelenderwijs alles over de wereld van de krijgsmacht. De speelruimte voor kinderen is volledig vernieuwd en stoerder dan ie al was! In Xplore vind je vier grote speelobjecten: een Chinook, tank, onderzeeboot en kasteel. Speel spannende games of ga lekker klimmen en klauteren.

Achter het stuur
Heb jij altijd al eens in een mini-jeep of mini-tank willen rijden? Dat kan bij het buitenparcours. Of laat jij je liever chauffeuren door de Arena in één van de grotere militaire voertuigen? 

De Klas van '45 
Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Stap binnen in De Klas van ’45 en ervaar de oorlogsverhalen van vijf schoolkinderen.

Meer ontdekken
In het museum zijn verschillende speurtochten te verkrijgen bij de kassa. Extra leuk om al speurend het museum te ontdekken.

Klik voor meer info over alle activiteiten bij het Nationaal Militair Museum op de roze button!

Let op: in het weekend van het Zomeroffensief (3 + 4 september) is het buitenterrein alleen toegankelijk met een Zomeroffensief-ticket.

Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
Openingstijden Klik voor de actuele openingstijden door naar de site via de roze button Naar de website Reserveren
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

GRATIS KIND & CO DOEBOEK | 4 - 12 jr

GRATIS KIND & CO DOEBOEK | 4 - 12 jr

Inspiratie genoeg deze zomer met het Kind & Co Doeboek!

Leuke knutselopdrachten, puzzels en activiteiten die je overal kunt doen.

Bekijk het gratis boek