Sterren in de vakantieTerug naar het overzicht

Breng deze vakantie een bezoek aan museum Sonnenborgh, er is zoveel te doen!
Museum Sonnenborgh heeft voor deze herfstvakantie weer een mooi programma vol leuke activiteiten voor kinderen samengesteld. Wat kun je allemaal doen?

Kinderkijkavonden
16, 20, 21, 23 oktober
Niemand vroeg naar bed! In de herfstvakantie zijn er extra veel Kinderkijkavonden. Beklim de trappen naar de koepels en kijk door de telescopen naar de sterren. Ook is er elke avond een spannende, interactieve kinderlezing over de maan of over de sterren.

Kijken naar de zon
16, 17, 23, 24 oktober
In de herfstvakantie wordt de zonnetelescoop op zondag én zaterdag opgesteld. Door het speciale filter in de telescoop zie je de zon als een rode schijf. Als het helder is en de zon actief, kun je als je goed kijkt zonnevlammen aan de rand van de zon zien. Luister naar de begeleiders en leer alles over wat je kunt zien en het onderzoek naar de zon.

Museumbezoek
16 t/m 22 oktober (met uitzondering van 18 oktober)
In de herfstvakantie kun je natuurlijk óók 'gewoon' het museum bezoeken. Hoe snel reizen wij door het heelal?  Hoe meet je de tijd? Wat is een zwart gat? Je komt erachter op Sonnenborgh. Bouw je eigen satelliet. Puzzel een leefbare planeet. Ga op onderzoek. Een tablet is je gids, stelt vragen en daagt uit. 

Vooraf reserveren wordt aanbevolen!

Klik door via de roze button voor meer info en om je plekje te reserveren!

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht

Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Openingstijden Museum Sonnenborgh is in de herfstvakantie van 16 t/m 22 oktober (met uitzondering van 18 oktober) geopend. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Fijne herfstvakantie met deze leuke tips!

Fijne herfstvakantie met deze leuke tips!

Hoera HERFSTVAKANTIE!

Bekijk onze favoriete tips en geniet van de vrije tijd met elkaar!

Toptips herfstvakantie