Naar een Romeins fortTerug naar het overzicht

Vier de vakantie bij Museum Hoge Woerd. Superveel toffe activiteiten voor de hele familie!
In de herfstvakantie, van 16 oktober t/m 24 oktober, valt er van alles te beleven bij Museum Hoge Woerd. Met het ruime aanbod aan activiteiten is er vrijwel iedere vakantiedag iets speciaals te doen binnen de muren van dit Romeinse fort.

De herfstvakantie wordt afgetrapt met een workshop die in een archeologisch museum zeker op zijn plaats is. Hoe weet je nu of een steen een fossiel of een archeologische vondst is? In de workshop Echt of Nep?! ontdek je hoe je een nepper kunt ontmaskeren.

Tegelijkertijd kan een blik naar buiten ervoor zorgen dat je een echte Romeinse soldatentraining meemaakt. Romeinse soldaten van Pax Romana komen in authentieke uitrusting, zoals de Romeinen er 2000 jaar geleden ook bijliepen.

Ook de rest van de vakantie zijn de Romeinen nog in het museum te vinden. Stel al je vragen bij de wachttoren en ga zelf aan de slag bij de workshop Romeinse speld maken. Met een zogenaamde fibula, een luxe mantelspeld die chique Romeinen droegen, ga jij hoe dan ook de show stelen! Als klap op de vuurpijl staat het Romeinse schip De Meern 1 klaar om te worden ontdekt. 

Genoeg te doen bij Museum Hoge Woerd in de herfstvakantie voor de hele familie dus! Reizen jullie mee naar het verleden?

Klik voor meer info op de roze button!

Castellum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Openingstijden 16 t/m 24 oktober 2021 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Fijne herfstvakantie met deze leuke tips!

Fijne herfstvakantie met deze leuke tips!

Hoera HERFSTVAKANTIE!

Bekijk onze favoriete tips en geniet van de vrije tijd met elkaar!

Toptips herfstvakantie