icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Castellum Hoge WoerdTerug naar het overzicht

Ga op ontdekkingstocht in en om het castellum en kom meer te weten over de mysterieuze museumschatten!
Museum Hoge Woerd in Leidsche Rijn is een archeologisch museum en gevestigd in een modern Romeins fort: Castellum Hoge Woerd. Echt de moeite waard en interessant voor jong en oud!

Nieuw! Kinderspoor
Vanaf juli 2021 kun je met de hele familie een spannende ontdekkingstocht maken. Reserveer hiervoor een van de koffers.

Al 12 jaar werkt Bastiaan Baggerman in het depot Archeologie van de gemeente Utrecht. Hier worden alle vondsten van opgravingen in Leidsche Rijn bewaard. Bastiaan verbaast zich elke keer weer over de bijzondere voorwerpen die de archeologen in het veld opgegraven hebben. “Wat zonde dat deze niet door iedereen te bewonderen zijn!”, denkt hij. Op een dag besluit Bastiaan Baggerman naar Museum Hoge Woerd te gaan en zich daar met een rammelend koffertje vol mooie vondsten te verstoppen. Na sluitingstijd komt hij tevoorschijn en geeft hij zijn spulletjes stiekem een mooi plekje, verspreid door het hele castellum…

In het Kinderspoor ga je met de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Want welke schat heeft Bastiaan Baggerman daarin nog voor jullie achtergelaten?

Toegang tot het museum is gratis. Voor Kinderspoor wordt wel een vergoeding gevraagd.

Nog meer te doen
Naast het museum is er op deze mooie locatie nog veel meer te beleven! Bezoek bijvoorbeeld een van de leuke voorstelingen in theater Podium Hoge Woerd en neem een kijkje bij de stadsboerderij Steede Hoge Woerd. Er zijn veel verschillende dieren en er worden regelmatig extra kinderactiviteiten georganiseerd. Geniet ook in het CastellumCafé van een warm of koud drankje met iets lekkers. Bij mooi weer is het op het ruime terras echt heerlijk toeven.

Klik voor meer info door naar de website van Museum Hoge Woerd via de roze button!

Museum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Openingstijden Klik door via de roze button naar de website voor de actuele openingstijden. Prijs gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nazomertips en supertoffe kinderfeestjes

Nazomertips en supertoffe kinderfeestjes

Hebben jullie nog een kinderfeestje in te halen? Of bijna een jarige thuis? Hieronder vind je een aantal van onze favoriete feestjes. Check zeker ook de tips voor een heerlijke nazomer!

Check onze tips