Literature Festival UtrechtTerug naar het overzicht

Luister naar schrijvers van over de hele wereld bij het International Literature Festival Utrecht.
Het International Literature Festival Utrecht is er voor iedereen die van verhalen houdt! Van 23 september t/m 2 oktober 2021 zijn internationale schrijvers, dichters, muzikanten en theatermakers te vinden in en om TivoliVredenburg om de mooiste verhalen met je te delen. Het thema van ILFU 2021 is 'Why fiction matters'. Luister naar waarom fictie nodig is om de wereld écht te kunnen begrijpen. Mét speciaal programma voor kinderen!
  
Op zondag 26 september is iedereen vanaf 6 jaar om 11.00 uur welkom in het ZIMIHC theater om te luisteren naar de mooie sprookjes, dierenverhalen en andere avonturen speciaal voor de kinderen door Mahjoub de verhalenverteller. Mahjoub Benmoussa is bekend als acteur in de films Shouf Shouf Habibi en De Marathon en de serie Dunya en Desie, maar is daarnaast ook een begenadigd verhalenverteller. Hij gelooft dat verhalen vertellen een grotere rol moet spelen in het leven en dat het een mooie manier is om men dichter bij elkaar te brengen. Op deze dag zal Mahjoub traditionele orale verhalen vertellen die oorspronkelijk uit Marokko komen.

In de Bibliotheek Neude is een kinderprogramma (7+) met de Engelse striptekenaar/schrijver Gary Northfield, van de superkomische boeken over Julius Zebra, de dappere zebra die avonturen beleeft in het Romeinse Rijk, Egypte en Engeland. Schrijver Edward van de Vendel interviewt hem én de Nederlandse illustratoren Floor de Goede en Hedy Tjin. Ze laten zien hoe ze te werk gaan en Gary leert je hoe hij zijn toffe tekeningen maakt. Het kinderprogramma vindt plaats op woensdag 29 september om 15.00 uur in Bibliotheek Neude-Theaterzaal.

En niet te vergeten: van maandag 23 t/m zondag 29 augustus staat de verhalenmachine bij Bibliotheek Neude. Klik op de knop en in één druk komen de verhalen uit de machine rollen. 

Klik voor meer info over het festival of om te reserveren voor het kinderprogramma op de roze button!

International Literature Festival Utrecht


Utrecht
Openingstijden 23 september t/m 2 oktober 2021 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nazomertips en supertoffe kinderfeestjes

Nazomertips en supertoffe kinderfeestjes

Hebben jullie nog een kinderfeestje in te halen? Of bijna een jarige thuis? Hieronder vind je een aantal van onze favoriete feestjes. Check zeker ook de tips voor een heerlijke nazomer!

Check onze tips