Kerstvakantie op LoevesteinTerug naar het overzicht

Overal fonkelende lichtjes, warme chocolademelk en spannende kerstverhalen over Loevestein bewoners.
Duizenden fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en natuurlijk heel veel kerstverhalen. Loevestein is een stoer kasteel in een eeuwenoude soldatenvesting en deze kerstvakantie is het er bijzonder sfeervol. Een echt must-do dus met je kids.

In de geschiedenis van dit stoere slot zijn er veel echte verhalen te vinden die de enthousiaste museumgidsen op meeslepende wijze vertellen. Zoals over ridder Dirc Loef van Horne. Bracht hij zijn avonden door als een brave hendrik of als een onvervalst feestbeest?

Je kunt er ook leren musket schieten en buskruit laten ontploffen. Dwaal door de archeologische expositie, vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel of klauter over het klimparcours. Een leuk, avontuurlijk én leerzaam dagje uit.

CADEAUTIP: de kaarsverlichte rondleidingen met winters stamppotbuffet zijn een origineel en verrassend cadeau voor in de schoen of onder de boom.

Klik op de roze button voor alle info!

Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

13x verrassende streekmusea

13x verrassende streekmusea

Duik met de hele familie in het verleden tijdens een bezoekje aan een van de streekmusea in provincie Utrecht! We hebben een aantal verrassende locaties op een rijtje gezet. Het aanbod is heel gevarieerd; van magische kasteelkamers tot heksen en klederdracht.

Bekijk het aanbod