icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Colleges voor kids | UMUTerug naar het overzicht

Duik samen met wetenschappers in de wereld van skeletten en botten. Super interessant!
Nu aanmelden, er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Op 19 september 2021 start de collegereeks van vier colleges.

Colleges van de MuseumJeugdUniversiteit - Universiteitsmuseum Utrecht
De colleges draaien om de wereld van skeletten en botten. Ben jij klaar om in je eigen lijf te stappen? Ontdek bijvoorbeeld hoe een bot groeit en waarom jij geen vleugels, maar armen hebt. Of waarom een slak geen botten heeft. En als je een bot vindt, hoe weet je dan van welk dier het is?

Elk college start met een kort verhaal uit een boek uit de bibliotheek. Daarna vertelt een wetenschapper van de Universiteit Utrecht aan de hand van dat verhaal over zijn of haar eigen onderzoek. Vier verhalen en vier onderzoeken: van het repareren van bot met een 3D printer tot het maken van skeletselfies met magneten. Onderzoek en ontdek zelf alles over botten in vier colleges van UMU, hét onderzoeksmuseum van Nederland, en de Bibliotheek Utrecht.

Klik voor meer informatie en inschrijven door via de roze button!

Universiteit Utrecht

Op locatie: Bibliotheek Neude
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nazomertips en supertoffe kinderfeestjes

Nazomertips en supertoffe kinderfeestjes

Hebben jullie nog een kinderfeestje in te halen? Of bijna een jarige thuis? Hieronder vind je een aantal van onze favoriete feestjes. Check zeker ook de tips voor een heerlijke nazomer!

Check onze tips