Summerschool JuniorTerug naar het overzicht

Gek op wetenschap? Kom deze zomer dan naar Summerschool Junior van de Universiteit Utrecht
Nieuwsgierige kinderen verzamelen! Bij Summerschool Junior ontdekken leerlingen uit groep 5 t/m 8 hoe leuk en fascinerend wetenschap is. Vier dagen lang doen ze zélf verschillende onderzoeken en experimenten ze bij de Universiteit Utrecht én in het UMU (Universiteitsmuseum Utrecht). En dat is bijzonder, want het museum is nu nog gesloten maar deelnemers mogen alvast een kijkje nemen.  

Summerschool Junior wordt twee keer georganiseerd:
- week 1 van maandag 10 tot donderdag 13 juli 2023
- week 2 van maandag 17 tot donderdag 20 juli 2023

Kennismaken met wetenschap
Vier dagen lang gaan de kinderen aan de slag als onderzoeker. Na een officiële opening start Summerschool Junior met zeven verschillende programma’s onder begeleiding van studenten. Er is onderzoek naar DNA, de middeleeuwen, de wereld van biodiversiteit in de Botanische Tuinen en een tripje naar het UMU en sterrenwacht Sonnenborgh. Gedurende de week is er ook volop ruimte en tijd om te spelen en nieuwe vrienden te maken.

Vrijkaarten via de U-pas
Met het diverse programma van Summerschool Junior wil de Universiteit Utrecht kinderen al vroeg laten kennismaken met wetenschap en onderzoek doen. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 die graag willen deelnemen aan Summerschool Junior maar niet over voldoende financiële middelen beschikken, komen in aanmerking voor een vrijkaart. Met een vrijkaart via de U-pas kan een kind gratis meedoen aan Summerschool Junior.

Klik voor meer informatie en inschrijven door via de roze button! Let op, inschrijven kan vanaf 3 april.

Leuk, bekijk ook dit enthousiaste filmpje van deelnemers van vorig jaar.Klik voor meer informatie over de feestjes op de roze button.

Universiteit Utrecht

Utrecht Science Park
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hoera, Xplore verjaardagsfeest

Hoera, Xplore verjaardagsfeest

Speelwereld Xplore is een jaar open en dat wordt gevierd met het Kidsproof - NMM feest!

Op deze feestelijke middag zijn er extra activiteiten voor avontuurlijke kids en speciale tickets met korting. Vieren jullie het mee?

Meer info en tickets