9x buiten de deur eten zonder horeca

17 oktober 2020
Na een wandeling opwarmen in een gezellige bistro of knus theehuis zit er even niet in. Door de maatregelen moet de horeca helaas een aantal weken de deuren sluiten. Gelukkig kan buiten de deur eten nog steeds met deze tips! PS: ga je op pad, zoek dan wel een rustig plekje op
1. Vul allemaal een thermoskan met je favoriete drankje. Die warme chocolademelk of thee is éxtra lekker als je hem buiten in het bos of in een fijne speeltuin. Tip: vul de thermoskan ook eens met soep, ideaal voor een lunch onderweg.

2. Deze boswandeling willen de kinderen niet missen. Haal een dampende pizza of zak friet af bij het bos en zoek een beschut plekje om deze op te eten. Psssst, pad op voor de wilde dieren! 

3. Picknicken in het herfst? Dat kan gewoon! Het enige dat je nodig hebt is een droog moment en een lekkere dikke jas. Met de kinderen én een goedgevuld tas aan je arm, is het een kwestie van een picknickbank vinden in een rustig natuurgebied.4. Of je nu zelf de keuken induikt om ze te bakken óf dat je ze kant en klaar opwarmt. Een warme pannenkoek is wat ons betreft dé snack voor onderweg. Vergeet de bus slagroom niet.

5. Gelukkig zijn een heleboel restaurants en cafeetjes wél open voor afhaal. Via de button in de uiteten categorie vind je een aantal favoriete afhaalspots in de regio.

6. Ken je de Bentoboxen? Die zijn superhandig voor lunch of kleine tussendoortjes onderweg. Bentoboxen zijn trommels met vakjes, zodat je verschillende hapjes mee kunt nemen. Vul ze eens met worteltjes, blokjes kaas, nootjes of soepstengels en hummus.7. Deze lunch wordt een echte verrassing voor iedereen. Voordat jullie de deur uit gaan maakt iedereen een lunch voor een ander gezinslid. Inclusief leuke verpakking. Wat zou er op het menu staan?

8. Zijn jullie op pad tijdens het ontbijt of de lunch? Veel horeca bieden ontbijt- en lunchboxen aan om van te smullen. Zo steun je gelijk je favoriete eettentje.

9. Van salades tot toetjes, het past allemaal in een potje. Het internet staat vol met recepten voor in een potje. Handig, je stopt zo’n potje met lekkers zo in je tas.


Eet smakelijk! Naar de website