icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Corona update: Wat is open in Zwolle & omstreken?

15 mei 2020
Wat is open en toegankelijk voor kinderen? Tijdens deze corona tijd kan er op dit moment al best veel!
Wat is nu weer toegankelijk?
ACTUELE INFORMATIE - DEZE INFO WORDT CONTINUE AANGEPAST!

Wij hebben contact met veel partijen op onze website en we willen jullie graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de partijen die open zijn. We werken deze informatie continue bij. Hieronder een overzicht. TIP: check áltijd eerst de website/facebookpagina voordat je ernaar toe gaat! 

Restaurants/lunch plekjes.


De meeste eet- en drinkgelegenheden zijn per 1 juni weer open met inachtneming van coronamaatregelen. Ook de terrassen mogen dan weer open! Bekijk alvast welk terrasje jij wilt pakken op onze lijst met 11x restaurant met speeltuin en terras. Er is nog steeds afhaal- en bezorgservice.

IJssalons open?


Het is er echt weer voor en leuk om te doen. Samen ijsje halen! Veel ijswinkels zijn nu, met aangepaste regels, open zodat je jouw favoriete ijsje toch kunt kopen! Wat is jouw lekkerste ijsje? Softijs, schepijs, room ijs, zelf gemaakt ijs of toch waterijs? Pak de fiets of de auto natuurlijk en rij samen naar je favoriete ijswinkel, ijskraam of ijsboer

ijs in Zwolle

Museum open per 1 juni

Op 1 juni gaan veel musea in Nederland weer open maar mogen er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk komen. Veel musea bieden nu nog leuke kinderactiviteiten online aan. Neem een kijkje in onze Eropuit, die is namelijk omgetoverd tot THUIS categorie en daar zijn al deze leuke activiteiten genoemd. Ze zijn te herkennen aan het groen vlaggetje Thuis en het roze vlaggetje WEER OPEN geeft aan dat deze (snel) weer open zijn.

Kinderfeestjes / Buitenfeestjes!

Bij Yosemite kan je weer vanaf heden een tof outdoor feestje boeken. Ook bij de speelboerderijen De Flierefluiter in Raalte en De Drentse Koe in Ruinerwold zijn weer klaar voor de kinderfeestjes! De GPS escape tocht en koekroelen kunnen ook weer geboekt worden. Er komen dagelijks steeds meer kinderfeestjes voorbij die weer geboekt kunnen worden. Check ze hier allemaal!

Binnenspeeltuinen

De binnenspeeltuinen zijn helaas allemaal nog dicht. Monkey Town Zwolle gaat per 1 juni weer open, wel met voorverkoop van tickets.  The Great Escape, de escaperoom van Zwolle is wel weer open. Je kunt hier een gave escaperoom doen met het hele gezin (maximaal 6 personen). 

Speeltuin, speelpark en klimpark

De wijkspeeltuinen zijn open en vrij om te bezoeken. Het speeleiland in Frankhuis, het Speelkasteel in Stadshagen, Speeltuin het Noorden, Speeltuin Assendorp en speeltuin in Wipstrik zijn toegangelijk. Bekijk hier onze favorieten speeltuinen in Zwolle. 

Speelboerderijen De Flierefluiter in Raalte en De Drentse Koe in Ruinerwold openen zich ook weer, wel moet je van te voren tickets aanschaffen.

Dinoland gaat per 4 juli weer open, ook hier moet je van te voren tickets aanschaffen.

Boswandelingen

Boswandelingen en bijhorende natuurspeeltuinen zijn goed te bereiken en veelal coronaproof voor een ommetje in de frisse lucht. Bekijk hier onze favoriete bos en natuurspeeltuinen!Zwembaden in en rondom Zwolle

De zwembaden gaan langzaam ook weer open in en rondom Zwolle. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Zwembad de Vrolijkheid heeft zijn deuren geopend net als Bubbels in Stadshagen. Binnenkort openen de openlucht zwembaden zich ook weer. Heb jij ze al allemaal ontdekt?

Film en theater

De bioscopen en meeste filmhuizen in de Zwolle gaan per 1 juni 2020 weer voorzichtig open met inachtneming van de coronamaatregelen. De Zwolse theaters zijn ook weer geopend. Kijk in onze uitagenda naar de kindervoorstellingen.

Varen

Zin om even op het water te zijn? Bij Hiawatha kan je terecht voor een bootje, kano of een sup! Aanrader!

Foutje ontdekt of heb je leuke aanvullingen, mail ons dan, dat waarderen wij enorm! Mailen kan via zwolle@kidsproof.nl. Naar de website