Drentse Koe Speel- en IJsboerderij

5 december 2017
Een avontuurlijke dagje uit bij Speel- en IJsboerderij de Drenste Koe. Aileen heeft samen met haar man Sander en hun 3 zonen (Sep van 6, Tijl van 4 en Boet van 1 jaar) als gezinsblogger de Drentse Koe beleeft!
Het zijn allemaal feestdagen wat de klok slaat in deze tijd van het jaar. De meeste ouders zullen wel herkennen dat de kids daar ook lekker druk en onrustig van kunnen worden. Het was dan ook heerlijk om als mama-blogger een bezoekje te mogen brengen aan speel- en ijsboerderij ‘ de Drentse Koe’. Even de gedachten op wat anders en vooral lekker samen als gezin rennen, springen, glijden en klimmen.

Op weg naar...
Op een klein half uurtje rijden vanaf Zwolle ben je al bij de Drentse Koe, net buiten het dorp Ruinerwold.
In de zomer kun je hier buiten je lol op met springkussens, trampolines, dieren, allerlei trekkers, een grote kabelbaan etc.
Binnen heb je ‘de speelschuur’. Het is hier heerlijk warm, dus als ouders ook prima toeven als je even op je gemak een plekje zoekt in een van de vele zithoeken of aan een tafel.

Binnenmanage en meer!
Onze jongens wilden meteen op de paardjes rijden, in een ‘echte paardenbak’. 
Er is bij de speelschuur ook een grote zolder waar de kinderen kunnen spelen met grote legostenen of houten blokken.
Je hebt hier ook een aantal glijbanen en veel trekkertjes met aanhangers staan. Beneden is er een ‘glow in the dark’ gedeelte waar je 4 panakooien hebt en gezellige oud Hollandse spelletjes kan doen. Vanwege het ‘glow in de dark’ is dit wel een beetje spannend, maar onze jongens vonden het daarom juist erg leuk.
Grappig detail is dat je naar beneden kunt met de glijbaan of met de trap. De oudste twee kozen natuurlijk voor de glijbaan! 

NIEUW!
Naast de speelschuur heb je nog een schuur waar de nieuwste attracties zijn van de Drentse Koe.
Een watergedeelte, waar je in de zomer lekker kunt spelen in je zwembroek/zwempak en het nieuwe klimgedeelte ‘ het Klimpark’. Dit deel is een aantal keren per dag open, omdat er begeleiding bij moet zijn van de Drentse Koe. Zij houden toezicht op de veiligheid en leggen uit hoe het werkt.
Het is een heel leuk uitdagend parcour waar kinderen vanaf ongeveer 5 jaar via touwen, trapjes, autobanden etc boven de koeienstal lopen. Uiteraard zijn er vangnetten dus ver vallen kan nooit. Ook mag je als ouder mee om je kind te begeleiden of net even over een drempeltje te helpen waar het spannend is.

Het is wel fris in de schuur, dus in de winter moet je hier je jas wel aanhouden. Onze oudste vond het erg spannend maar heeft zichzelf overwonnen. De middelste, die binnenkort 5 jaar wordt, zag dit wel als een uitdaging en ging vrij makkelijk over het hele klimparcour. Het hangt dus niet perse aan leeftijd of kinderen dit wel of niet aandurven, maar het is vooral ook aan je kind om deze uitdaging aan te gaan.



Lekker loeien tussen de koeien!
Met onze jongste is een van ons even beneden bij de koeien en ezels gaan kijken. Je mag hier dus ook gewoon naartoe om even te kijken en aaien. Na de leuke nieuwe klimuitdaging hebben wij nog even gebruik gemaakt van de horecagelegenheid die ook in boerderijstijl is. Keuze volop, tosti’s, poffertjes, broodjes knakworst, frietjes, etc. Ook was de warme chocolademelk heerlijk! Ze verkopen ook altijd eigen gemaakt boerderij ijs, hoewel wij in deze tijd van het jaar iets meer voelden voor de warme chocolademelk. Onze kids hebben genoten en je kunt je hier dus ook in de winter samen met het hele gezin een hele dag vermaken. Onze jongens vonden de glijbanen, het klimpark en het ‘glow in de dark’ gedeelte het allerleukste!  



Als je het mij vraagt is vooral de afwisseling, de ruimtes en het gezellige van een boerderij juist wat een dagje Drentse Koe (en dus ook in de winter) een echt leuk gezinsuitje maakt. Ideaal voor een dagje actieve onspanning met het hele gezin! Naar de website