icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Groot kinderboekenfeestTerug naar het overzicht

zondag 13 oktober - zondag 13 oktober
Groot Zwols kinderboekenfeest! een festival compleet met theater, muziek, workshops, boekenmarkt én meer!
De naam zegt het al: voor het Groot Zwols Kinderboekenfeest wordt er groots uitgepakt. Het feest, dat plaatsvindt op zondag van 11.00 tot 14.00 uur, is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun ouders. Naast de kinderboekenruilbeurs, optredens en workshops valt er nog veel meer te beleven. Eén ding is zeker: de Kinderboekenweek 2019 krijgt in Zwolle een onvergetelijke afsluiting!

Het thema dit jaar is Reis mee! Waarbij vervoermiddelen centraal staan.

Doomijn: Ook dit jaar kun je weer terecht bij de kookstudio van Doomijn. Daar maak je bijzondere voertuigen, zo bijzonder dat je die zelfs onderweg op kan eten! Natuurlijk is er ook gedacht aan genoeg brandstof, zodat je zo snel als een raket naar de volgende activiteit kan gaan. Ben je al klaar om jezelf te lanceren naar de kookstudio?

De Fundatie: Op wereldreis! Drie beroemde kunstenaars laten in Museum de Fundatie hun werk zien: Pieter Henket, Jeroen Krabbé en Junte Uiterwijk (beter bekend als Sticks). Als je het werk zo ziet of hoort,  zou je kunnen zeggen dat het gaat om verre reizen maken; reizen die je kunt vertellen, dromen, zien en horen.
Wij laten ons inspireren door deze prachtige kunstwerken en daarna maken we er een ansichtkaart van. Eentje die je kunt opsturen als een uitnodiging (en vrijkaartje!) om samen een wereldreis te maken in Museum de Fundatie.

Hedon: De kinderen maken in onze workshop eigen muziekcomposities en kunnen deze naderhand beluisteren/downloaden op onze site. De workshop duurt een half uur en wordt 3 keer gegeven

Travers Welzijn: Ik ga op reis en ik neem mee.....Mijn eigen gemaakte reistas’. Gebruik je creativiteit en kom bij ons je eigen unieke (reis)tas maken.

Stadkamer doet meerdere projecten:
Grote Kinderboekenruilbeurs, Het Mikadoproject, Workshop snel weg van de snelweg, Voorstelling van Landstede Musicalschool 1e jaars leerlingen
 
De Zwolse Theaters sluiten af met de voorstelling Apollo 11. Het is een spannende voorstelling over een heel bijzondere reis: een ruimtereis. De voorstelling Apollo 11 begint om 13.00 uur. Ga je naar het kinderboekenfeest en wil je ook naar apollo 11? Dan kost een kaartje € 7,50. Dit klaartje kun je halen bij de kassa.

Schouwburg Odeon

Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle
Openingstijden Zondag 13 oktober 11.00 tot 14.00 uur Prijs Hiervoor hoeven ouders niet te betalen. Ouders moeten wel even een kaartje halen bij de balie. Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Tips voor Z O N N I G E dagen

Tips voor Z O N N I G E dagen

Check onze Blogs met de leukste tips voor in en om huis tijdens zonnige dagen en meer!

Naar de Blogs