Familieroute & lezingTerug naar het overzicht

zaterdag 25 februari - zondag 5 maart
Kom naar de familieroute en lezing in het Drents museum deze voorjaarsvakantie!
Familieroute over Pompeï
In deze voorjaarsvakantie kan je in het Drents Museum samen de bijzondere tentoonstelling Sterven in schoonheid ontdekken. In deze tentoonstelling staat het rijke Romeinse leven van vóór de allesverwoestende vulkaanuitbarsting centraal. Te zien zijn meer dan honderd kunstschatten uit Pompeï en Herculaneum, zoals beelden van dieren en keizers, en prachtige gouden sieraden. De route bevat leuke opdrachten en weetjes, en is gratis af te halen bij de museumkassa.

Familielezing 
Stine Jensen is onder meer bekend van Het grote boek van Mooi en Lelijk. In dit boek schrijft ze over mooie en lelijke taarten, en mooie en lelijke kamers. Kortom, over hoe smaken verschillen. In de familielezing op 26 februari verkent ze eerst samen wat filosoferen eigenlijk is. Daarna bespreekt ze wat schoonheid inhoudt. Vragen die aan bod komen zijn 'Wat vind jij een heel mooi woord?' en 'Wat vind je het mooiste kunstwerk dat je ooit hebt gezien?'.

Pingo en museumwinkel
Jullie museumbezoek afsluiten met een taartje of lunch? Dat kan in het toffe museumcafé Pingo. Ook kan je een kijkje met de kids nemen in de museumwinkel. Deze winkel heeft een heel leuk assortiment met kinderboeken en andere toepasselijke items.

Meer informatie en/of plekje reserveren voor de familielezing? Klik op de roze website button.

Drents Museum

Brink 1
9401 HS Assen
Openingstijden Zie website Prijs Kinderen tot 18 jaar gratis toegang in het museum. Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderfeestjes, weekendtips en zwemmen!

Kinderfeestjes, weekendtips en zwemmen!

In deze weken voor zomervakantie valt er vast nog een kinderfeestje te vieren. Komt dat goed uit! Wij hebben een paar toffe tips voor jullie! Naast natuurlijk tips voor het zonnige weekend.

Naar de tips