Op berenjacht in Zwolle. Heb jij al een beer voor het raam?

26 maart 2020
Een superleuk initiatief voor kinderen is overgewaaid uit het buitenland en ineens razend populair in Nederland. Ook in en rondom Zwolle zetten mensen massaal een beer voor het raam, zodat kinderen in hun eigen plaats op berenjacht kunnen.
Op berenjacht in je eigen wijk!
De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.

Waar het om draait, is dat je samen op speurtocht gaat naar de beren. Zo kun je een wandeling in je eigen buurt leuker maken. De initiatiefnemers in Nederland vragen iedereen wel rekening te houden met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Het is dus niet de bedoeling dat je in andere plaatsen op jacht gaat. Iedereen kan via dit formulier aangeven dat hij of zij een beer voor het raam heeft gezet. Al die beren komen vervolgens in dit overzicht te staan, waarna kinderen die beren kunnen zoeken.

N.b.: Dit initiatief blijkt momenteel zo populair te zijn dat er even geen nieuwe beren in het overzicht bij kunnen, maar ondertussen kun je natuurlijk gerust met de kinderen op zoek naar beren in de wijk! Ik heb al meerdere foto's voorbij zien komen van beren in Zwolle, Ommen, Dalfsen, Nieuwleusen, Kampen, Hattem en Elburg!

Tip: het boek is ook erg leuk om te lezen! Je kunt deze bijvoorbeeld kopen bij Waanders.

Veel plezier met de berenjacht!

Liefs,
Denise & Co. Naar de website