YES! Eropuit in de zomervakantie met de bus!

27 juni 2022
Zomervakantie! Hanzestad Zwolle, een stad om verliefd op te worden samen met je kids. Wij nemen je mee langs alle toffe Kidsproof adresjes. Nieuwsgierig wat Zwolle te bieden heeft? Lees, kijk en beleef hieronder met ons mee…
Of je nou voor een dagje naar Zwolle gaat of je bent in de buurt lekker op vakantie of een weekendje weg. Zwolle is een gemoedelijke stad waar je met het hele gezin kan genieten van heerlijk eten, naar hartenlust kunt winkelen en samen kan genieten van kunst en cultuur, maar ook even kan bijkomen met een picknick in een fijn stadspark! Wij zijn er dan ook vaak met onze kinderen te vinden! En ik ook, want het scheelt mij parkeerkosten én een bloedhete auto aan het einde van de dag!

Kidsproof vakantietip: voor een dagkaart betaal je in de zomer maar €6 per persoon (ipv €12!)
Hiermee kan je door heel Gelderland en Overijssel reizen met de bus. Maak je er gelijk een road trip van. Dus kom maar op met die leuke uitjes!

Dit zijn onze favoriete zomeruitjes die je met de bus kunt bereiken:


Zwolse natuur
De stad Zwolle omringt zich met de oudste polders van ons land in de IJsseldelta, de rust van het Vechtdal en het prachtige landschap van de Weerribben-Wieden met een tof kabouterpad! Je kunt hier dus ook heerlijk genieten van de natuur tijdens de vakantie. Onze kids zijn dol op natuur hotspot 'Doepark De Nooterhof'. Een prachtige groene oase om te spelen voor jong en oud! Een heerlijke plek om in de zomer af te koelen.

Maar genieten van een eigen geplukte aardbei of verse melk van de tap kan ook in Zwolle! Op diverse plekken in en om Zwolle kan je fruit en bloemen plukken. Genieten van de boerderijen en hun theetuinen. Ontdek ze hier alle 5!

Zwols cultureel uitje
Laten we beginnen met indrukwekkende Peperbus kerktoren die je vaak van ver al kan spotten. Het leuke is dat je toren niet alleen van dichtbij kan bewonderen, maar hij is ook te beklimmen. Je moet wel even met zijn allen in de benen, om de 236 treden op te komen, maar het uitzicht over de stad in adembenemend.

Vlakbij de Peperbus heb je het Zwolse Balletjes huis. Hier verkopen ze heerlijke ambachtelijke ouderwetse snoepjes. Na zo’n sportieve beklimming, kan er vast wel een snoepje in. Bij het Zwolse balletjes huis kan je ook een stadswandeling reserveren waarbij je op pad gaat met de poortwachter van de Sassenpoort. Die neemt je mee in de geschiedenis van de Zwolse binnenstad. Hoe tof!Even afkoelen:
Na zo’n wandeling of beklimming is het fijn om even af te koelen. Er zijn verschillende heerlijke ijssalons te vinden in de binnenstad. Onze favorieten zijn Talamini & Salute. Natuurlijk kan je ook even met je voetjes in het zand aan het zwarte water bij Het Stadsstrand.

Vanaf het water kan je Zwolle ook vanaf een hele andere kant ontdekken. Stap in een rondvaarboot, huur een sloep of stap met je kids de kano in. In Zwolle zijn diverse bedrijven waar je een tochtje op het water kunt maken door de Zwolse grachten. Je vindt ze hier!

Weer een beetje op adem?
Zwolle heeft een heerlijk binnenstad met de tofste winkeltjes voor kids. Voor de boekenwurmpjes onder ons is Waanders een schat aan een boekenparadijs. Maar ook kinderkleding en uniek speelgoed kan je goed scoren in Zwolle. Toff kidswear, Villa MooiPogo kids design, Mijn Speeleiland zijn maar een paar van een hele reeks! en er is nog veel meer om te shoppen

Met regen
Mocht die dag toch iets minder zonnig zijn, no problemo! Ook met een beetje minder weer kan je goed terecht in Zwolle met de kids. Uitrazen bij Djambo Kidsplay, Monkey Town, Dinoland en Funzone, maar ook kan je in Zwolle bowlen, naar de bios gaan en heerlijk zwemmen bij zwembad de Vrolijkheid!

Uitgeblust?
Om de dag compleet (af) te maken heeft Zwolle ook een paar hele leuke, maar vooral lekkere Kidsproof eet adresjes! Onze kids favorieten zijn; De Beren, Het pannenkoekenschip, Lots & More, Stadsstrand en Ingeburgerd. Natuurlijk zijn wij ook fan om te gaan picknicken in een van de stadsparken zoals, Park Eekhout (met leuke speeltuin en kinderboerderij), Park Wezenlanden(speeltuin, skatepark en een kinderboerderij) en Doepark de Nooterhof.

Zomerdeals
Met deze Summer Bucketlist voor Hanzestad Zwolle komen jullie een heel eind opweg! En met de bus deze zomer, wordt het nog leuker. Met de RRRreis planner plan je je reis makkelijk en snel. Met zomerdeals reis je in de zomervakantie extra voordelig met de bus of regionale trein. 

TIP: Hier vind je nog 21 zomerse activiteiten die je deze vakantie in en rondom Zwolle & Vechtdal Overijssel kunt doen!