Even voorstellen! Wie is Kidsproof Zwolle?

13 oktober 2017
Wie o wie zit erachter Kidsproof Zwolle? Lees je mee?
Met mijn dochters aardbeien plukken bij Kalter in IJsselmuiden
Onze nieuwste Kidsproof-collega Denise vond dat het de hóógste tijd werd voor Kidsproof Zwolle! Gek eigenlijk, dat er nog geen Kidsproof Zwolle was. Nadat bijna 6 jaar geleden de eerste Kidsproof-regio werd gelanceerd, zijn er al heel veel bijgekomen. Zwolle is de 20ste Kidsproof regio! Voor zo’n leuke regio, zochten we dan ook een héle enthousiaste sitemanager. En dat is Denise. Zelf is ze moeder van 4 kinderen: een jongenstweeling van 3 jaar en twee dochters van 5 en 6 jaar en altijd op zoek naar de nieuwste adresjes en hotspots in haar omgeving.

Gek op Zwolle
“Tijdens mijn mode studie in Doorn ben ik mijn man tegengekomen en die woonde al in Zwolle. Om precies te zijn, tegenover de Peperbus, een magisch plekje. Al snel was ik daar elke dag te vinden. Na mijn studie kon ik van mijn bijbaan in de modebranche een fulltime baan maken en zo dus gebleven in deze heerlijke stad. Zwolle heeft historie, maar staat ook open voor nieuw. Het is groot, maar ook klein. Ik voel me er veilig en er is zoveel te beleven. Ik kan geen betere stad bedenken waar ik onze kinderen groot wil laten groeien. Zwolle voelt als een warme deken om ons heen.”

Dierenuitjes
Natuurlijk zijn wij als Kidsproof collega’s heel benieuwd naar haar eigen favoriete adresjes. “Als de kinderen mogen kiezen, gaan we een dagje naar Flierefluiter. Op de speelboerderij, knuffelen met dieren, lekker spelen in een (indoor)speeltuin, paardrijden, trampoline springen met ondertussen een lekkere tosti met een glas ranja. Maar de Drentse koe is ook favoriet, omdat ze daar heerlijk een eigen pannenkoek kunnen bakken en de meiden vinden de binnen-manege geweldig.”

Bossen & speeltuinen
Denise geniet in de herfst volop van de bossen: “Samen rondstruinen, op zoek naar dieren en verschillende soorten bladeren en dan met zijn allen eindigen met wat te eten en te drinken bij de openhaard. Bijvoorbeeld bij Het Engelse werk in Zwolle. Of in het Hattemse bos en dan neerploffen bij Herberg Molencaten.” Zo lang het weer het toelaat, gaan we graag naar de speeltuin bij ons om de hoek, speeltuin de Regenboog. Ook fietsen wij graag naar de speeltuin en kinderboerderij in ’t Wezenlandenpark. Heerlijke plek om met de kinderen te zijn. Je kan alle kanten op en het fijne is dat er een wc is…..niet geheel onbelangrijk met 4 kleine kindjes! :)”

Lekkerbekjes
Eten en drinken is sowieso wel een belangrijk dingetje bij haar gezin: “We zijn heel erg van de toetjes. Vooral in de maanden waar de zon volop schijnt, stappen we na het eten met zijn allen op de bakfiets en fietsen we naar Salute of Talamini voor een heerlijk ijsje. Als we met zijn allen gaan lunchen vinden wij het horecaplein heel leuk. Eén van onze (vele) favorieten is Ingeburgerd. Als ik met één van de kids op stap ben en even snel wat in de stad wil eten, vinden we Tosti world ook heel lekker en snel!”

Shoppen
Door haar achtergrond in de modebranche heeft Denise een neus voor fijne kinderwinkels: “Voor kinderkleding heb ik een aantal heerlijke adresjes. Villa Mooi bijvoorbeeld, daar word ik zo blij van. Ze hebben van kleding tot speelgoed, boeken, knutselspullen echt bijna alles. Twinkel Kidz en Toff kom ik voor de grote merken. Voor goed speelgoed ga ik graag naar JoePPie en aangezien ik dan toch in de buurt ben loop ik altijd even binnen bij Heppie. (tweedehands en nieuwe kleding).”

Winter
“Nu krijg ik echt zin in de winter”, vertelt Denise, “ik verheug me op de schaatsbaan en en het winterwonderland gevoel op het Rodetorenplein. Afgelopen winter zoveel plezier gehad met de meiden. Samen schaatsen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Dolle Pret! Dit jaar komt het IJsbeeldenfestival ook weer terug in Zwolle in de IJsselhallen, daar gaan we zéker weer naartoe.”

Zeemeermin
Op Kidsproof Zwolle vind je ook de allerleukste kinderfeestjes in de regio. “Bij Bubbels bewegen en bij zwembad de Vrolijkheid kan je in Zwolle een zeemeerminnenfeestje geven…. Mijn dochter Merle verheugt zich nu al op dat kinderfeestje en ik stiekem ook!”

Naast al deze tips van Denise vind je op Kidsproof Zwolle nóg veel meer leuke adresjes, uitjes en inspiratie. Heb je zelf tips uit de regio die niet mogen ontbreken op Kidsproof Zwolle? Woon je in één van de omliggende dorpen en vind je het leuk om jouw favoriete adresjes te delen met ons? Stuur een mailtje aan denise@kidsproof.nl