Ken jij dit toffe interactieve kindermuseum in Sneek al?

1 juni 2021
Hoe leuk is een museum bezoeken met kinderen? Héél erg leuk als het een interactief museum is. Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek doet er alles aan om het leuk te maken voor kleine bezoekers. Dus niet alleen maar langs schilderijen over scheepvaart lopen of modellen bekijken van allerlei verschillende boten, maar vooral ook veel zelf doen en ontdekken. In dit blog laten we je zien wat er allemaal te doen is voor kinderen in het Fries Scheepvaart Museum en waarom het zo leuk is.
Fries Scheepvaart Museum Sneek met kinderen

Wij hadden het niet verwacht maar dit is een groot museum in een prachtig pand in Sneek. Ideaal voor een middag vermaak en héél goed te combineren met een dagje Sneek tijdens je vakantie in Friesland. 



Het allerleukste deel voor kinderen is het interactieve kindermuseum waar je alles leert over de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, door het zelf te ontdekken en beleven. Zeilen hijsen en mee roeien op een Vikingschip, proberen een skûtsje te trekken, de werking van katrollen ontdekken en zelf een vlot bouwen. En ook; educatieve spelletjes doen op touchscreens, een boodschap doorgeven met seinvlaggen, en heerlijk bouwen met duplo en lego. Wil je alles doen wat het kindermuseum te bieden heeft? Dan is er een activiteitenblad met opdrachten en aanwijzingen. Maar je mag ook lekker op eigen houtje alles ontdekken.



Daarnaast zijn er verschillende routes voor gezinnen die door het hele museum leiden. Zo kun je gaan schat zoeken of aan de hand van een audiotour de Vikingroute lopen. Nieuw is de Zeemeerminnen & Piraten-route. Jullie krijgen een zeemeerminnentas of piratenkistje mee, hierin zitten de attributen die je onderweg nodig hebt. En natuurlijk een schatkaart. Bij elke opdracht krijg je een oplossing van het raadsel, dat je de weg wijst naar de schat. Echt een onwijs leuk uitje om te doen tijdens de vakantie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar oud.

Wil je zelf graag dit toffe museum ontdekken dan kun je nu je tijdslot reseveren! Klik hier door.




Naar de website