24x kerstuitjes door heel Nederland

14 december 2022

De kerstvakantie is hét moment om leuke dingen met je gezin te doen. Dit zijn onze 18 favoriete uitjes én 6 fantastische thuis- en cadeautips voor jullie. 

Sprookjesachtige kastelen, speurtochten, familievoorstellingen, knutsels en nog veel meer! Kies gauw je favoriet.

Laatste kans Cadeau, Hoezo? - Tropenmuseum

Stap in een megagroot cadeau, vouw een Furoshiki, maak een kerstpiñata of Lucky star. Deze vakantie laatste kans om Cadeau, Hoezo? te bezoeken en mee te doen aan leuke workshops in het Tropenmuseum. Tof familie-uitje! T/m 15 januari te zien, boek gauw je tickets.



Kijken, Ontdekken en DOEN! - Frans Hals Museum

Bij het Frans Hals Museum in Haarlem is héél veel te zien, maar ook veel te doen! Met de speurtocht of de kindertour ontdekken kinderen de hoogtepunten in het museum, bij de schilderworkshops gaan ze lekker zelf aan de slag! Boek hier de kindertour of workshop.



T. rex in Town! - Natuurmuseum Fryslân

Een toffe tentoonstelling met heel veel actie. Maak een graffiti dino, fiets sneller dan de dino zelf, graaf fossielen op én bewonder het indrukwekkende skelet van de Tyrannosaurus rex in Natuurmuseum Fryslân. Kom naar T. rex in Town! Als je durft.... ?



Pop-up bios, je portret of film - Scheepvaartmuseum

Maak een lollig familieportret in de Green Screen, teken een mini animatiefilm en kom de film Lampje bekijken in de pop-up bios. Betoverende extra's bij Het Scheepvaartmuseum deze vakantie. Psst: en voor de kleintjes Duiker Doris! Bekijk hier alle activiteiten.



Tijd voor een binnenpretje - FunZone

Een Foam pit, Slackline en Bounceboard area. Zegt dit je niets? Dan is het de hoogste tijd voor een bezoekje aan FunZone. Op alle locaties - van Aalsmeer tot Zwolle - hebben ze véél activiteiten voor een hoop binnenpret. Vind een FunZone-locatie in jouw buurt.



Indoor speelparadijs - Monkey Town

In de toffe binnenspeeltuinen van Monkey Town beleven kinderen van 1 -12 jaar volop speelplezier in de vele speeltoestellen. Tip: met een 10-Rittenkaart ben je ruim 30% voordeliger uit, deze is geldig in alle vestigingen. Plan dit dagje binnenpret maar alvast in!



Winterkasteel Muiderslot

Bezoek deze vakantie het Muiderslot en bouw mee aan het grootste LEGO© Winterkasteel van NL, luister naar de kerstverhalen, maak een prachtige wandeling en doe mee met de extra activiteiten. Alle dagen open! Bekijk hier alle activiteiten.



Slot Loevestein in Kaarslicht

Overal fonkelende lichtjes, warme chocolademelk, live muziek, een wensboom, oudhollandse spellen, een kaarsverlichte rondleiding en natuurlijk mooie kerstverhalen. Bij Slot Loevestein is er zoveel te doen in de kerstvakantie. Lees hier alles over deze schitterende kerstactiviteit.



Winterse warmte op het paleis - Paleis het Loo

Geniet van Winterse warmte op Paleis Het Loo en ontdek hoe het paleis er vroeger in de winter uit zag. Voor kids zijn er leuke activiteiten, zoals speuren door het paleis, een kaarsenhouder versieren, stallenrace en nog veel meer! Vanaf 17 december, plan hier alvast je bezoek in.



Bewonder het kerstkasteel - Kasteel de Haar

Het Utrechtse Kasteel de Haar is gehuld in kerstsferen. Honderden kerstballen en lichtjes zorgen voor een schitterend kerstkasteel. Wandel rond in de kamers, speur mee naar het 'gestolen recept' en ontdek het winterse park! Bekijk hier meer over dit betoverende kerstuitje.



Familie Kerstconcerten - Concertgebouw

In Het Concertgebouw kom je helemaal in kerstsfeer. Verkleed je als prins(es) en laat je betoveren door Tsjaikovski's Zwanenmeer (6+), dans mee op Het witte Sneeuwbal-bal (2-3 jaar) of ga op avontuur met Egeltje wil niet slapen (6+). Boek alvast je tickets!



Erik of het klein insectenboek

Je komt oren en ogen tekort bij de vrolijke familievoorstelling Erik of het klein insectenboek van HNTjong. Volg de avonturen van het fantasierijke jongetje Erik, die als vlieg in stadspark Wolleweide terechtkomt. Aanrader! (8+) Te zien in heel Nederland, bekijk hier in welk theater bij jou in de buurt.



Show: Bumbina Komt Spelen!

Hoera! De leukste clown komt terug naar het theater met een gloednieuwe show en voor de eerste keer komt er ook een nieuw vriendinnetje spelen! Geniet van deze avontuurlijke theatershow van Studio100 voor de allerkleinsten. Meer info & tickets vind je hier.



Zoveel hippe kinderkleding - kleertjes.com

Nog even snel de mooiste feestkleding shoppen voor je kids? Of juist die warme wintertrui of stevige broek om buiten te spelen? Op kleertjes.com heb je direct alle toffe merken bij elkaar! Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief voor alle acties. Shop hier de leukste outfits.



Winters familie-uitje - Openluchtmuseum Arnhem

Zwieren op de ijsbaan, een lichtjesroute langs verschillende feesten op het Kindererf, oude ambachten, een gezellige wintermarkt en nog veel meer. Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! Tot en met 15 januari, komen jullie ook?



Winters genieten in Almere!

In Almere Centrum combineer je het feestshoppen met de Schaatsbaan van écht ijs. Bezoek de WinterWonderDays bij Almere Jungle. En maak je vakantie compleet bij Jumping Jack of de Family X-Mas Clinic van Indoor Mountainbike! Visit Almere deze winter.



Ga mee op avontuur! - Mariniersmuseum

Beleef met de familie een stoer dagje uit in het Mariniersmuseum. Ga op een interactief avontuur door de jungle en de sneeuw, onder water en op een schip. Bedwing de hindernisbaan, verjaag piraten en meer! Ontdek dit stoere museum hier.



Zo gaaf is de haven! - FutureLand

Ontdek alles over de modernste haven in FutureLand. Bekijk enorme containerschepen van dichtbij tijdens de magische lichtjestour, volg leuke kidsworkshops en ontmoet Neanderthaler Krijn in de tentoonstelling Doggerland! Klik hier voor meer informatie over FutureLand.


 

Kom ook in actie en help mee! - 3FM Serious Request 

3FM Serious Request gaat bijna van start en komt in actie voor Het Vergeten Kind! Ook Kinderen voor Kinderen helpt mee, maar dit kunnen zij niet alleen. Jouw kinderen kunnen ook hun steentje bijdragen. Helpen ze mee? Je lees hier hoe dat kan!



OERRR Tuinvogelpakket

Ga naar buiten en bouw een vogelhuis met je kids! Dit OERRR Tuinvogelpakket leert je welke vogels er in je tuin vliegen en hoe je ze verwent met een snack of een mooi huisje. Vraag nu het gratis pakket met bouwtekening aan en ontvang het direct!



Word ook Ninja! - Bootcamp4Kids

Wil jouw kind Ninja worden? Bestel dan dit toffe Ninja-pakket van Bootcamp4Kids, bomvol sportieve en gezonde opdrachten voor heel veel Ninja-plezier. Alles afgerond? Dan krijgt je kind een ninja-band, medaille én wordt 'ie opgenomen in het ninja register! Bestel hier jouw Ninja-pakket.

 

Speeltuinbende Winter Doeboek

Is jouw kind ook gek op buitenspelen met andere kinderen en zijn jullie nog geen betalend lid van de Speeltuinbende? Sluit je nu aan en ontvang het speciale Winter Doeboek vol samenspeeltips, winacties en spelletjes! Sluit je aan bij de Speeltuinbende.



5x mooi speelgoed - Clementoni

Op zoek naar cadeautjes voor onder de boom of vermaak voor in de kerstvakantie? Bekijk onze top 5 speelgoed van Clementoni. Van dierenarts tot scheikundelab. Super leuk en ook nog eens leerzaam! Check hier onze cadeautips voor 2-10 jarigen.



Prijswinnend speelgoed 2022 - BOTI

Veel van het populaire speelgoed op dit moment... komt van BOTI! Verras jouw bouwer met een mooie set van K’NEX,  jouw knutselaar met de prijswinnende Doctor Squish Squishy Maker (Speelgoed van het jaar 2022!), jouw monstervangertje met speelgoed van het nog áltijd populaire Pokémon of jouw MARVEL-fan met hun Battle Cubes! Het speelgoed is te verkrijgen bij de bekende speelgoedzaken in Nederland en België. Extra leuk: op het Instagram-account van BOTI wordt middels een leuke kerst-winactie speelgoed van wel 12 verschillende speelgoedmerken verloot! Doe je ook mee?

Nog véél meer leuke kerstvakantie-uitjes

Kijk op www.kidsproof.nl voor de fijnste kerstmarkten, ijsbanen, lichtjeswandelingen en toffe plekjes om warme chocolademelk te drinken bij jou in de regio. Heeft jouw kind een extra zorgvraag? Op www.kidsproofplus.nl vind je alle toegankelijke uitjes voor kinderen. De kerstvakantie is ook een goed moment om vast na te denken over de zomervakantie. Neem een kijkje op www.kidsproofvakantie.nl en laat je inspireren voor een weekend weg of vakantie in Nederland met het gezin. Naar de website