Winter tip! Winters Zwolle en haar activiteiten voor jong en oud!

19 december 2022
De historische Hanzestad Zwolle is onze thuisstad voor deze winter. Er valt van alles te beleven! Van het lopen van de midwinterspooktocht, verschillende Kidsproof audioroutes tot het sprookjesfestival. Ontdek hieronder mee wat er allemaal te beleven valt in de kerstvakantie!
Ontdek Zwolle met haar winterse activiteiten, voor jong en oud!
Van deze tijd worden wij als gezin altijd blij. Zwolle tovert zich in de laatste weken van het jaar, zich om in een Winterse Hanzestad met heel veel belevenissen. Voor zowel jong en oud! Benieuwd? Ontdek hieronder mee wat er allemaal te beleven valt net voor en in de kerstvakantie! 

Kerstmarkt Zwolle

Kom jij samen met de kids ook naar de Kerstmarkt op 17 en 18 december in Zwolle? Geniet van dat heerlijke kerstgevoel met kramen vol kunst, sierraden, kleding, ambachtelijke producten, kerststukjes, bijzondere cadeaus, schilderijen, houtwerk en proeverijen, gecombineerd met livemuziek. Van 11.00 tot 20.00 uur. Binnen de kerstmarkt wordt ook een Kunst- en Creatiefmarkt gehouden op het Grote Kerkplein. Die gaat door tot 22.00 uur ‘s avonds.

kerstmarkt Zwolle


Theatrale of griezelige storytelling routes

Deze winter neemt Zwolle je mee in ontroerende, maar ook griezelige sprookjes en legenden. Via theatrale audiotours kan je veilig met je kinderen, vrienden, familie of alleen zo de stad heel anders beleven.  Een heerlijke wandeling door de mooie binnenstad met zijn groene parken en romantisch verlichte stegen en pleinen combineer je zo met een midwinterspooktocht, een puzzelgriezeltour of met oeroude sprookjes gemarkeerd door onze prachtige lichtbeelden.

 

Midwinterspooktocht 

De Midwinterspooktocht Wodan en het dodenleger heeft twee versies: één voor kinderen (4-10 jaar) en één voor volwassenen inclusief jongeren vanaf 10 jaar. Beide routes vertellen hetzelfde verhaal en beide routes zijn heel spannend. Alleen is in de kinderroute de engste scène eruit gehaald. Daarmee wordt de kinderroute ook iets korter dan de volwassenroute, wat beter past bij de spanningsboog van kinderen. De tocht staat onder de artistieke leiding van Festivalplatform Zwolle Unlimited. Er vertrekken meerdere routes per dag op 17 en 18 december.

Puzzelgriezelroute Het meisje zonder handen

Een afgunstige heks wil een onschuldig meisje gebruiken om voor eeuwig jong te blijven. Volg deze puzzel-griezeltocht in audio en video en ontdek hoe het meisje zonder handen de prinses met de zilveren handen wordt. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders. (tickets vanaf 24 december) 


Auditour Denneboom

De dennenboom die groot wilde zijn (4-12) Deze route wordt gemarkeerd door sfeervolle lichtbeelden waarmee de binnenstadsondernemers de pleinen en straten hebben versierd. De dennenboom die groot wilde zijn is een ontroerend sprookje van Nederlandse oorsprong, met een voor groot en klein herkenbaar thema.

De Bloedende Zwaan

De Bloedende Zwaan Lichtbeeldenroute (volw. en 12+). Deze oeroude heldensage uit Zweden overleefde de eeuwen omdat hij raakt aan de actualiteit van alle mensen, in élke tijd. Deze route wordt gemarkeerd door een serie sfeervolle lichtbeelden waarmee de ondernemers in de Zwolse binnenstad de historische straten en pleinen hebben versierd.

Lichtbeelden route 

De straten, pleinen en buurten van Zwolle worden omgetoverd in winterse kerstsferen. Bomen en bruggen over de stadsgracht zijn prachtig uitgelicht en dertien lichtobjecten markeren een bijzondere wandeling door de Zwolse binnenstad. Download de plattegrond en wandel langs Father Snow, Rudolf and his mother, Christmas Stars en vele andere stralende beelden.

lichtbeelden route zwolle


Het sprookjesfestival

Deze kerstvakantie staan Assepoester en nog veel meer andere sprookjesachtige figuren bij ons in het theater. Tijdens het Sprookjesfestival kun je samen met je (klein)kinderen elke dag meedoen aan allerlei leuke activiteiten en workshops en kun je de mooiste voorstellingen bekijken. Luister en kijk naar het verhaal van de Rode Sneakers of Meneer Anansi. Vertel je eigen verhaal in de StoryScope of laat je betoveren tijdens de Sprookjestocht van Stan Fritschy. Laat het sneeuwen in het theater Als het sneeuwt en bezoek de wereld van draken en reuzen in De Toren van Archidor. Schouwburg Odeon is het festivalhart van het Sprookjesfestival. Verzamel alle moed en ga op avontuur!

sprookjesfestival zwolle

IJsbeeldenfestival

Bezoek het grootste ijssculpturenfestival van Europa van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar de IJsselhallen in Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

ijsbeeldenfestival

Handige tips voor gezinnen in Zwolle!

Wist je dat in Zwolle gratis kan parkeren op 5 minuutjes loopafstand van het NS station? Voor de Zwollenaren onder ons, is de fiets natuurlijk superhandig om te parkeren bij een bewaakte fietsenstalling. Tip! Daar kan je ook om een buggy vragen!

Benieuwd welke actviteiten er op de dag zelf in de stad Zwolle zijn? Kijk in onze uitagenda! Wij wensen iedereen een hele fijne kerst en heel veel plezier in de kerstvakantie!

Denise & Co Naar de website