24 spelletjes die kinderen zelf kunnen doen

15 februari 2021
Oh, wat is dit ideaal. Deze spellen spelen je kinderen helemaal zelf. Alleen of met elkaar. Samen met je kind een spelletje doen is vaak reuze gezellig, maar soms hebben we toch liever een momentje voor onszelf. Op die momenten zijn deze spelletjes onmisbaar in je repertoire. We hebben ze handig per leeftijd gesorteerd.
Spelletjes voor kinderen

Spelletjes voor peuters vanaf 2 jaar


1. De leuke ontwikkelingsspelletjes van Loco Bambino (2+) zijn geschikt voor het jonge spul en zijn voor 1 speler.

2. Probeer zo snel mogelijk vissen te vangen voordat de Happie Haai (2+) toeslaat. Je speelt het met 2 tot 4 spelers.

3. Vissen vangen (2+) is nog z'n spel waarbij kleine vissers met een hengel aan de slag kunnen. Met een magneetje vis je om en om de visjes uit de vijver. Voor 1 tot 4 spelers.

4. Ken je de spellen van Smart Games (3+)? Het zijn echte doordenkertjes die je in je eentje kunt spelen. Die met de drie kleine biggetjes is bijvoorbeeld leuk voor peuters en kleuters.

5.
Met een spelletje op Squla (3+) is je kleine ook gelijk leerzaam bezig.Spelletjes voor kleuters vanaf 4 jaar


6. Oeps de krokodil heeft zijn tanden niet goed gepoetst. De kinderen zijn de tandarts in Krokodil met Kiespijn (4+). Het spel speel je met 2 tot 4 tandartsen.

7. Mag ik van jou… Iedereen heeft wel een leuk kwartetspel (4+) in de kast liggen. Een simpel spel dat kinderen makkelijk zonder hulp kunnen spelen met elkaar. Voor 2 tot 4 spelers.

8.
In Domino Express (4+) bouwen kinderen de meest coole dominobanen. Dat kan lekker in je eentje of met zus, broer of vriendjes.

9. Snuffie Hup (4+) is een konijn en waakt over een berg vol wortels. Als je de verkeerde wortel uit de berg trekt vliegt Snuffie de lucht in! Voor 2 tot 4 spelers.

10. Het populaire en razendsnelle kaartspel Ligretto (5+) is er ook in een speciale kids versie voor 2 tot 5 spelers.

11. Hebben jullie deze klassieker nog in huis? Vier op een rij (5+) blijft favoriet bij ons en speel je natuurlijk met z'n tweeën.

12. Mens erg je niet (5+) raden we niet aan als je kinderen niet tegen hun verlies kunnen. Maar deze klassieker blijft favoriet. Je speelt dit bordspel met 2 tot 4 spelers.

13. Als echte verkeersregelaars gaan kinderen in Rush Hour (5+) auto's uit de file schuiven. Lukt het om de ijskar vrij te krijgen voordat het ijs smelt? Voor 1 speler.Spelletjes voor kinderen van 6 jaar en ouder


14. Dobble (6+), een spel waarbij je zo snel mogelijk twee dezelfde symbolen moet zoeken. Voor 2 tot 8 spelers.

15. In Beverbende (6+) gaat het om tactiek en geheugen. Het wordt gespeeld met 2 tot 6 spelers.

16. Haal je reactiesnelheid maar uit de kast voor Halli Galli (6+). Wel eerst even je nagels knippen voordat je allemaal tegelijk op de bel slaat ;). Halli Galli speel je met 2 tot 6 spelers.

17. Even het dambord (6+) afstoffen en je kinderen kunnen van start. Dammen doe je natuurlijk met z'n tweeën.

18. Nodig: een hele vaste hand. In Dokter Bibber (6+) slaat je kind aan het opereren aan de keukentafel. Dat kan solo of tot 4 spelers.

19. Voor jonge kids is Catan Junior (6+) een leuke variant op het basisspel. Als piraat ga je proberen het eiland te veroveren. Voor 2 tot 4 spelers.

20. Carcassonne (7+) is een spel voor 2 tot 5 spelers. In de safari versie leggen spelers omstebeurt landtegels neer. Onderweg ontdek je savanne, bosjes en dierenpaden.


 

Spelletjes voor kinderen van 8 jaar en ouder


21. Pff, Monopoly duurt altijd zo lang. Dus vinden we het kaartspel Monopoly Deal (8+) een goed idee voor kinderen. Het spel is voor 2 tot 5 spelers.

22. In het LAMA (8+) kaartspel probeer je zo snel mogelijk al je kaarten af te leggen. Kinderen spelen het spel met 2 tot 6 spelers.

23. Regenwormen (8+) is een dobbelspelletje dat maximaal een half uurtje duurt. Ideaal voor onderweg of een loos momentje. Het spel is voor 2 tot 7 spelers.

24. Pim Pam Pet (8+) zorgt met alle grappige uitspraken waarschijnlijk voor een flink lachbui bij je kids. Dat klinkt zo gezellig dat je zelf ook mee wilt doen. Voor 2 tot 10 spelers.

Daar zit vast iets tussen voor jouw kleine grut!

PS: Deze blog is niet in opdracht geschreven, alle tips in de blog zijn onze eigen favorieten. Tip: steun de lokale speelgoedwinkel. Veel van deze spelletjes kun je ook lokaal shoppen of bestellen. Lukt dat niet, bestel ze dan via de (affiliate) linkjes in de blog.