9x thuis chillen met kinderen

1 juni 2020
Het voelt alsof we nog nooit zoveel tijd hebben doorgebracht in huis met de kinderen… Tijd voor wat ontspanning in deze gekke corona tijden! Kidsproof-oprichter Annemarie speurde op partnersite Bol.com naar haar favoriete items waarmee kinderen lekker languit op de bank, in bed of in bad kunnen chillen. Kun jij ook gelijk achteroverleunen. Lees hier onze knusse thuisblijf tips voor kids!

1. Vrolijke alpaca pantoffels

Nu we allemaal veel thuis zijn, kunnen de kids wel een paar leuke pantoffels gebruiken om hun outfit op te leuken! Wij werden gelijk verliefd op deze fluffy alpaca pantoffels. Psst, we zagen ze ook al met flamingo’s en dalmatiërs. Tip: kies verschillend schoeisel voor verschillende thuisactiviteiten. Pantoffels staat voor chilltijd, sportschoenen voor beweeguurtje én twee verschillende schoenen voor opruimkwartier. Zo hou je het leuk in huis ;)

2. Puzzel Nederland

Een dagje weg in Nederland maar dan op papier én in puzzelvorm. We kunnen al die mooie plekjes in ons land helaas tijdelijk niet bezoeken. Dus hoe leuk is het om nu samen deze puzzel van Nederland te maken? Leuk: probeer ondertussen bekende plekjes en steden aan te wijzen.

3. Sprookjesboek voor kleuters

Er was eens… In deze tijden willen we allemaal wel wegdromen in een sprookjeswereld of mooi verhaal. Het kan dus helemaal geen kwaad om een dagelijks leesmomentje te plannen. Heb je een kleintje thuis dan is dit leuke sprookjesboek voor kleuters een aanrader.



4. Speelkleed Amsterdam

Een dagje toeren door Amsterdam, Rotterdam of Den Bosch maar dan thuis? Verras jouw kinderen met dit te gekke speelkleed met daarop een Nederlandse stad. Auto’s, barbies en Playmobil-mannetjes uit de kast en spelen maar!

5. Warme pittenzak

Warm wegkruipen op de bank of in bed met een boek of kinderfilm. Misschien zelfs een lekker middagdutje? Wij hebben deze vrolijke pittenzak al een paar maanden in huis en zijn héél enthousiast. De zak is warm in een paar minuten én is te krijgen met hippe printjes.

6. Nijntje badkamer puzzel

Wij “grote mensen” worden al heel gelukkig van een tijdschrift en een bruisbal, maar peuters willen vaak wat meer entertainment in bad. Deze grappige Nijntje puzzelstukjes plakken als ze nat zijn op elk gladde oppervlak.



7. Mickey mok

Aan het einde van de dag met z’n allen op de bank neerploffen met wat lekkers. Thuistip: laat de kids allemaal hun eigen mok kiezen, zoals deze leuke Mickey Mouse mok. Leuk om te vullen met een grappige of lekkere inhoud. Vul ‘m bijvoorbeeld met chocomel, limo of misschien zelfs met snoepjes of chips!

8. Knus fleece deken

Zucht, dat ene fijne zachte dekentje is altijd bezet… Nu het hele gezin thuis is, is het wel tijd voor eentje extra! Dit heerlijke fleece plaid is maar liefst 2 meter. Daar passen jullie misschien zelfs met het hele gezin onder. Filmpje aan, kaarsje aan en het ontspannen kan beginnen.

9. Puzzelmat

Zit jouw kleine ook midden in het leren van het alfabet? Met al het thuisonderwijs kun je misschien wel wat speelse leermiddelen gebruiken. Deze vrolijk gekleurde puzzelmat staat vol met getallen en letters. Zo kun je samen het alfabet aan elkaar puzzelen. Fijn: je kunt er ook op koppelduiken.

Stay safe, stay home en stay comfy!